Un Volkswagen pentru piața din China: noul Lamando L este la a doua generație și oferă o siglă iluminată

de Tiberiu Safta
Miercuri, 19.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german a lansat o mașină compactă nouă, numită Lamando L. Mașina este destinată exclusiv pieței auto din China.

Volkswagen a dezvăluit modelul Lamando L, o mașină de dimensiuni compacte, destinată exclusiv pentru piața auto din China. Acest model a fost introdus pentru prima dată în 2014 și este asemănător cu vechiul model Jetta, din punct de vedere tehnic. Acum, constructorul din Wolfsburg a lansat cea de-a doua generație Lamando L, care primește o caroserie alungită, așa cum reiese chiar din numele său.

Noul Lamando L utilizează platforma MQB Evo, adică aceeași arhitectură ca Volkswagen Golf, Skoda Octavia, Audi A3 și Seat Leon. Caroseria lui Lamando L este desenată în stilul unui liftback, o combinație care oferă silueta unei berline și caracteristicile practice ale unui hatchback. În partea din față se regăsesc faruri LED Matrix, unite printr-o bandă luminoasă (așa cum se întâmplă la Golf și la modelele din gama ID), iar sigla VW este, la rândul ei, iluminată.

Stopurile sunt, de asemenea, cu iluminare LED, iar design-ul acestora aduce aminte de partea din spate a unui Peugeot 508.

Ca dimensiuni, noul Lamando L măsoară 4784 de milimetri lungime, 1831 de milimetri lățime și 1469 de milimetri înălțime. Ampatamentul este unul generos pentru o mașină de clasă compactă, cu o lungime de 2731 de milimetri. Design-ul exterior este completat de jante care măsoară până la 18 inch.

La interior, bordul lui Lamando L este foarte asemănător cu cel al unui Golf, cu excepția unor schimbări minore, de natură estetică. Mașina este echipată cu dotări precum: head-up display, scaune față electrice, cruise control adaptiv, comutator electronic pentru cutia de viteze DSG, trapă și un sistem audio Beats. Pasagerii din spate beneficiază de două guri de ventilație, o cotieră centrală cu suporturi pentru pahare și două porturi USB.

Noul Lamando L este propulsat de un motor TSI, de 1.4 litri, care dezvoltă 150 de cai putere și are un cuplu de 250 Nm. Motorul este cuplat la o cutie de viteze automată DSG în 7 trepte, alături de care propulsează mașina de la 0 la 100 km/h în 8.5 secunde.

Pe parcurs va fi disponibil și un motor mai puternic, de 2.0 litri.

Așa cum am spus, Volkswagen Lamando L va fi disponibil numai în China. Mașina va fi comercializată pe această piață începând din primăvară.

via Motor1

Comentarii (6)

  • The Cable Guy
    Nu arata rau deloc, iar interiorul este prea tare, cu bordul cu unghi mare inclinat spre sofer ca Golful si Bmw-urile anilor 90...era sa ma intreb ca fraierul de ce nu il aduc si in Europa dar ce sens ar avea, noi iubim doar Suvurile, corect?
    Sticla aia o fi de bere Tsingtao?
    11 0
  • În față arată ca un șarpe, dar măcar a făcut și VW ceva mai diferit față de restul gamei. De fapt, e unul din cele mai diferite modele din ultimii 15 ani cel puțin.

    Legat de interior, mai toți producătorii au început să pună tableta aia lungă cu 2 ecrane. Din păcate, asistăm la o uniformizare tot mai mare a produselor, indiferent de marcă. Iar uniformizarea este o caracteristică a.... ați ghicit, a comunismului.
    10 0
  • Seriff
    Daca nu are garda la sol inalta e nasol, in Europa trendul e pe ECO, dar cu masini mari si inalte.
    8 2
  • Un fel de Audi A5 Sportback șerpilian, doar că mai lungă... fiindcă-i ”compactă”, normal. :-)
    Dincolo de clasificări VAG aiuristice însă, îmi pare mai reușită ca proporții decât VW Arteon.
    Normal deci să lipsească la noi.
    n.b. Interesant și că 1.4 TSI-ul nu-i încă scos la pensie - probabil că fără hibele la distribuție ale fostei versiuni europene.
    17 0
  • CahVag
    Primul vw frumos din istorie,si nu se vinde in Europa. Ce spate de peugeot 508 are
    11 0
  • și faruri de Mazda…
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru