Ungaria sărbătorește 25 de ani de la inaugurarea uzinei Audi: maghiarii vor produce din 2018 noul Q3 și motoare electrice

de Daniel Popescu
Marti, 20.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uzina Audi de la Gyor aniversează 25 ani prin două anunțuri importante: maghiarii vor produce aici noua generație Audi Q3 și motoarele pe care le vor utiliza modelele electrice din gama e-tron.

Audi a anunțat la începutul acestei săptămâni o serie de planuri importante pentru uzina pe care o deține în localitatea maghiară Gyor.

Astfel, constructorul german va produce în Ungaria noua generație Audi Q3, despre care știam deja că va fi dezvăluită în cursul acestui an. Acesta va fi primul SUV produs la Gyor, iar oficialii mărcii au extins suprafața uzinei cu 80.000 de metri pătrați și au instalat deja 700 de roboți care se vor ocupa cu producția modelului.

Pe de altă parte, Audi a anunțat că Gyor va deveni uzina principală a constructorului în ceea ce privește producția de motoare pentru modelele sale electrice din gama e-tron. De altfel, în acest an se va lansa și Audi e-tron quattro, primul model electric de serie al mărcii, pentru care precomenzile au început încă din primăvara anului trecut. Acest model va fi urmat un an mai târziu de Audi e-tron Sportback, pentru care au început de asemenea precomenzile.

Ambele anunțuri au fost făcute cu ocazia aniversării a 25 de ani de la inaugurarea uzinei Audi din Gyor în 1993, timp în care compania a produs peste 33 de milioane de motoare.

Începând din 1998, Audi a început în Ungaria și producția de mașini, iar numărul total de unități care au ieșit pe porțile uzinei până în prezent este de peste 1.1 milioane.

Via Audi

Comentarii (2)

  • Din cate stiu eu prima alegere pentru amplasarea acestei uzine a fost pentru nemti Timisoara...dar cand li s a cerut spaga milioane pentru avize, teren, etc in conditiile in care aduceau bani si creau locuri de munca direct si indirect...normal ca s-au mutat cu 60 de km mai incolo...
    2 1
  • @Sorin
    esti informat gresit, oficialitatile timisorene sunt cele mai curate si mai corecte din lume. Spaga au vrut-o aia din Moldova.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru