Start la precomenzi: Audi primește cereri pentru al doilea model electric al mărcii, e-tron Sportback

de Daniel Popescu
Duminica, 14.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi e-tron Sportback poate fi precomandat înainte de lansarea programată în 2019. În plus, fanii pot comanda în continuare și primul model electric al mărcii, e-tron, care va fi dezvăluit în acest an.

A trecut un an și jumătate de când Audi a anunțat că e-tron va fi brandul sau dedicat mașinilor electrice, iar apariția primului model al gamei pe străzi este din ce în ce mai aproape.

Primul model electric al mărcii va fi SUV-ul Audi e-tron quattro, care va fi lansat spre finalul acestui an, iar fanii pot încă din luna aprilie să-l precomande în anumite țări europene contra sumei de 2.000 de euro.

Iată că acum producătorul de la Ingolstadt a anunțat deschiderea precomenzilor și pentru Audi e-tron Sportback, cel de-al doilea model electric, care a fost deja anticipat de un concept cu același nume dezvăluit cu aprape un an în urmă.

Sportback va avea un design mai sportiv, însă ambele modele vor avea practic aceleași caracteristici tehnice. Astfel, propulsia este asigurată de 3 motoare electrice, dintre care un motor amplasat pe frontal și două pe puntea spate. În mod standard, cele 3 unități furnizează 435 de cai putere, însă există și un mod boost prin care poate ajunge la 500 de cai putere, iar accelerația 0-100 km/h se realizează în 4.5 secunde.

Bateria Li-Ion este răcita cu lichid, are o capacitate de 95 kWh și asigură o autonomie de peste 500 de kilometri confrm standardului european NEDC.

Sportback are o lungime de 4.9 metri și o lățime de 1.98 metri, astfel că din punct de vedere al dimensiunilor face parte din același segment ca modele precum BMW X6 și Mercedes-Benz GLE Coupe.

Audi nu a furnizat imagini detaliate cu interiorul, însă a menționat în comunicatul de presă că volanul are 3 brațe și are logo-ul de asemenea iluminat, în timp ce sub consola centrala există mai multe ecrane cu funcții touch.

Via Electrek

Comentarii (2)

  • Cum sa comanzi frate o masina care e doar un concept, la care nu s-a prezentat nici macar interiorul, ca sa nu mai zic ca pentru anul 2019-2020, 500 km autonomie (care in realitate nu sare de 400) va fi super putin. Se preconizeaza ca peste 2-3 ani, masinile electrice vor avea spre 800-1000 km autonomie. Macar ne-au transmis "oficialii" Audi ca logo-ul de pe volan va fi iluminat..... chiar nu puteam sa dorm noaptea fara sa stiu daca logo-ul haudi va avea, sau nu, luminitze...
    4 1
  • Nu e Tesla, e Haudi. Nu conteaza ca masina nici macar nu exista. Are 4 cerculete pe bot? Are. E suficient ca banii sa zboare mai ceva ca la o nunta de manelisti.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru