Uzina Volkswagen din Wolfsburg sărbătoreşte maşina cu numărul 42.000.000

de Mircea Meșter
Marti, 23.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
42 de milioane de maşini în 70 de ani de activitate. Acestea sunt rezultatele de producţie ale uzinei Volkswagen din Wolfsburg, cea mai mare fabrică auto din lume.

Esential 6.500.000 de metri pătraţi acoperă situl de producţie din Wolsfburg. Este cea mai mare uzină de maşini din lume.
57.740 de angajaţi are Volkswagen în Wolsfburg, oraş în care uzina este dublată de sediul central al constructorului german.
121.000 de locuitori are oraşul german.
1 este locul pe care l-a ocupat Wolfsburg în clasamentul veniturilor pe cap de locuitor în 2013 într-un clasament realizat între oraşele germane.
În cursa pentru prima poziţie a clasamentului vânzărilor auto la nivel mondial şi pentru depăşirea bornei de 10 milioane de maşini vândute într-un singur an în lume, Volkswagen anunţă că fabrica din Wolfsburg, prima a mărcii şi cea mai importante din portofoliul actual, a depăşit 42 de milioane de maşini produse în întreaga sa istorie.

"Astăzi avem 42 de milioane de motive de a fi mândri de munca noastră la această uzină", spune Jens Herrmann, managerul sitului de producţie, într-un comunicat oferit presei de către Volkswagen.

Maşina care primeşte ştampila sărbătoritului este un Golf GTI de culoare albă.

O poveste de şapte decenii

Deschisă producţiei auto în 1939, fabrica de la Wolfsburg trecut peste război şi a început să producă modelul Beetle în decembrie 1945. A fost nevoie de 10 ani pentru a celebra primul milion de exemplare Beetle, următoarele două decenii fiind martorii exploziei modelului original Volkswagen: 12.000.000 de exemplare produse aici până în 1974. În acelaşi an, 1974, fabrica din Wolsfburg începea să producă un model care va deveni în timp simbolul mărcii: Golf. După doar doi ani, uzina celebra exemplarul cu numărul 1.000.000, în timp ce în 1988 era scos de pe linia de producţie Golf-ul care purta numărul 10 milioane.

După 1990, uzina din Wolfsburg a început să producă în paralel mai multe modele, aici fiind construite, printre altele, diferite generaţii ale modelelor Polo, Lupo, Passat, Audi 50, Audi 80, Audi 100, Jetta, Bora sau Seat Arosa. Astăzi, la fabrica Volkswagen din oraşul de origine al mărcii sunt produse modelele Golf, Golf Sportsvan, e-Golf, Touran şi Tiguan.

Producţia celei mai mari uzine auto din lume în anul 2013 a fost de 807.000 de maşini.

via Volkswagen

Comentarii (1)

  • ce sa zic...la mai multe

    masinutza aia din dreapta...mmmm :)
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru