Vânzările Dacia în Europa au crescut cu 33% în octombrie

de Tiberiu Safta
Miercuri, 22.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noile date ale Asociației Constructorilor Europeni de Automobile arată că Dacia a înregistrat o creștere a vânzărilor de peste 33% în luna octombrie. Cota de piață a mărcii de la Mioveni depășește 4%.

La nivel european, Dacia continuă să crească în preferințele clienților. Acest lucru se reflectă în vânzările mărcii românești la nivelul întregii Europe, care include atât statele membre ale Uniunii Europene, precum și cele EFTA și Marea Britanie.

Potrivit unui nou raport ACEA, Dacia a înregistrat o creștere a vânzărilor de 33.5% în octombrie la nivel european. Constructorul român deține acum o cotă de piață de 4.4%.

La nivelul întregii Europe, au fost vândute, în total, peste 1 milion de mașini. Asta înseamnă o creștere a pieței auto europene de 14.1% față de nivelul atins în octombrie 2022.

În ultimele 10 luni ale lui 2023, Dacia a vândut 464.902 mașini la nivel european (UE + EFTA + Marea Britanie). Asta înseamnă o creștere de 21.2% în intervalul ianuarie-octombrie și o cotă de piață de 4.3% în acest interval.

În prezent, Volkswagen deține cea mai mare cotă de piață, de 10.5%, urmată apoi de mărcile Audi, Skoda, Peugeot, Renault, BMW și Mercedes-Benz, care dețin cote cuprinse între 5.1% și 5.7%.

Câteva nume grele dețin cote mai mici decât Dacia în acest moment: Ford (4.1%), Opel (3.7%), Fiat (3%), Citroen (3%), Tesla (2.7%), Nissan (2.3%) și Seat (1.9%).

via Economica

Comentarii (1)

  • Interesant că la sărăcirea dovedită, nu se activează lumea. Dacia crește, că scad alte mai scumpe, nasol!!!
    The winter is here… :(
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru