Vânzările de mașini electrice ar putea crește de peste 5 ori în următorii 5 ani: 13.2 milioane de unități în 2024

de Paul Cosma
Joi, 17.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de mașini electrice au totalizat 2.4 milioane de unități în 2018, însă ar putea crește de peste 5 ori în următorii 5 ani, potrivit estimărilor LG Chem, unul dintre cei mai mari furnizori globali de baterii pentru vehicule cu emisii zero. În 2024, vânzările de electrice ar urma să ajungă la 13.2 milioane de exemplare, respectiv 15% din piața totală.

Popularitatea mașinilor electrice este în continuă creștere, iar demersurile constructorilor în această direcție sunt încă la început de drum.

Dezvoltarea tehnologiei bateriilor și scăderea costurilor de producție vor duce treptat la creșterea vânzărilor pe acest segment, după cum se arată în tot mai multe rapoarte de piață.

LG Chem, unul dintre cei mai mari furnizori globali de baterii pentru mașini electrice, estimează că vânzările vor ajunge la 13.2 milioane de exemplare în 2024, adică de peste 5 ori mai mari decât în 2018 (2.4 milioane). Cota de piață a electricelor ar ajunge, astfel, la 15% din totalul vânzărilor globale.

Asiaticii susțin și că, în următorii 5 ani, costul bateriilor va scădea la 100 de dolari pe KWh, de la 200 de dolari în 2015.

Via Reuters

Comentarii (4)

  • Aceste previziuni, de 15 % din piata in 2024, sunt calculate fara sa se considere o crestere si la cele clasice, cel putin cele pe benzina sunt in crestere, eu unul nu cred ca in doar patru ani electricele vor reprezenta 15 %.
    9 7
  • stefan
    costul bateriilor va scadea de la 200 $ la 100$ / kWh, dar capacitatea bateriilor va creste de la o medie 70kWh la peste 120-140 kWh pentru a oferi o autonomie mai mare
    rezultatul = masini electrice din ce in ce mai scumpe
    a se vedea cat costa prima generatie de Leaf (sau Zoe) acum 5 ani si cat costa ele azi (evident cu baterii mai mari)
    9 8
  • ACE - Craiova
    Fiecare vanzator isi lauda marfa....

    Mai degraba cresterea si, in mod direct, proportia de masini electrice noi, cred ca va ajunge la cca. 10-12%, din piata globala.

    Dintre motive:
    - nu este pregatita infrastructura adecvata chiar daca s-ar putea realiza mult mai multe lucruri concrete, in acest sens de catre guverne si companii;
    - dpdv legislativ si al emisiilor - care ucid anual pana la 450.000 europeni;
    - implicarea mai puternica a marilor producatori auto mondiali; - sa nu uitam de obstacolele permanente puse de marii jucatori globali din piata petrolului - INTAMPLATOR (oare?!) cele mai mari firme din lume dupa cifrele de afaceri....
    12 5
  • Rudolf D.
    Faptul ca 450.000 de europeni mor pe an din cauza emisiilor e o minciuna. Cifra asta reprezinta numarul celor care mor de cancer la plamani iar ca sa atribui aceasta boala in totalitate automobilelor cu ICE este o minciuna grosolana si o exagerare demna de manualul activistului marxist. Trei manute rosii. Una pentru naivitate (daca ea exista) ca sa nu zic prostie, una pentru superficialitate si lipsa de gandire si analiza si una pentru manipulare si minciuna voita sau naiv-utila.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru