Vânzările Volkswagen au crescut cu 13% la nivel mondial, în primele 6 luni

de Tiberiu Safta
Sambata, 15.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a dezvăluit noi date oficiale referitoare la vânzările sale în primele 6 luni ale lui 2023. Rezultatele arată că marca germană s-a bucurat de o creștere de aproape 13% la nivel mondial în prima jumătate a anului.

Constructorul german a publicat rezultatele financiare pentru primul semestru din acest an. Noile rezultate arată că vânzările producătorului de la Wolfsburg au crescut cu 12.8% la nivel mondial, în perioada ianuarie-iunie, față de același interval din 2022. Concret, marca germană a vândut nu mai puțin de 4.372 milioane de mașini în această perioadă.

Pe piața din Europa Occidentală, vânzările Volkswagen au crescut cu 27% în primul semestru, fiind comercializate nu mai puțin de 1.64 milioane de mașini. La polul opus, în schimb, vânzările mărcii pe piața din China, una dintre cele mai importante pentru constructorul german, au scăzut cu 1.2% în această perioadă față de nivelul atins în 2022.

Creșterea vânzărilor se datorează, în primul rând, furnizării mai bune de componente, pe fondul sfârșitului crizei mondiale de semiconductori. În luna iunie, de exemplu, Volkswagen s-a bucurat de o creștere de 5.7% față de aceeași lună din 2022, iar în luna mai, marca germană a înregistrat un plus de 16% la nivel global.

via Economica

Comentarii (3)

  • @dutzu
    One of Tesla’s most notable projects is Full Self-Driving (FSD), which aims to make vehicles completely autonomous. After having worked on the technology for several years—and hit several of what can generously be called roadblocks—CEO Elon Musk thinks FSD will finally hit the streets sometime in 2023.
    3 8
  • " VW e în groapă, doar țăranii români nu știu " .
    6 3
  • Din 2099 (probabil)… pentru creduli ca tine.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru