Versiune mai puternică pentru Lexus UX: noul 300h are 196 de cai putere

de Tiberiu Safta
Joi, 21.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a lansat o nouă versiune, mai puternică, pentru crossover-ul UX. Noua versiune este botezată 300h, iar UX devine primul model al mărcii care primește noul sistem hibrid de generația a 5-a.

Constructorul japonez de mașini de lux a prezentat o nouă versiune pentru crossover-ul UX. Această nouă versiune este botezată 300h, iar pe lângă mai multă putere, noua versiune aduce și o configurație nouă a sistemului hibrid. Astfel, odată cu lansarea acestei versiuni, Lexus UX devine primul model al mărcii care primește noul sistem hibrid de generația a 5-a.

Concret, noul propulsor hibrid este alcătuit dintr-un motor pe benzină de 2.0 litri cu 4 cilindri care funcționează împreună cu două motoare electrice. Agregatul este cuplat la o cutie de viteze CVT, iar cele două motoare electrice sunt alimentate cu o baterie litiu-ion, alcătuită din 60 de celule și care este montată sub bancheta din spate.

Astfel, noul Lexus UX 300h dezvoltă 196 de cai putere, ceea ce înseamnă un plus de 15 cai putere față de versiunea veche. Alături de noul propulsor, Lexus UX 300h introduce și tehnologia shift-by-wire, ceea ce înseamnă că schimbările treptelor sunt realizate acum prin semnale electrice.

Cu o astfel de configurație, Lexus UX 300h atinge 96 de km/h în 7.9 secunde.

Noua versiune primește și sistemul de tracțiune integrală E-Four. La final, noul model primește și o paletă de culori îmbogățită cu o nuanță nouă, numită Copper Crest.

Pentru moment, noul Lexus UX 300h va fi disponibil doar pe piața nord-americană. Lexus nu a anunțat prețurile noii versiuni.

via Lexus

Comentarii (4)

  • Hai sa...
    care trepte ale cutiei de viteza sunt schimbate avand in vedere ca e CVT? 0-100 in 7.9 secunde? si platesti cat? 40-50 mii de euro pt astfel de mediocritate? un Golf 5 GTI de acum 20 ani avea tot 200 cai, facea suta in 7 secunde si costa in jumate
    2 3
  • Banditos
    Ca tot ai ramas la nivelul lui 2003, si te-ai trezit brusc in decembrie 2023 iti transmitem pe aceasta cale ca CVT-ul n-are trepte de viteza. Dar tu te poti intoarce acum 20 de ani sa-ti iei Golf 5 GTi daca ai impresia ca totul se reduce la acceleratie.

    Nu te superi daca iti spun "noapte buna", nu?
    3 6
  • @ Banditos , omul tot asta vroia sa spuna despre cvt . Nu crezi ca exagerezi ? Trebuie sa te infoi ca un păun și sa iei peste picior chiar orice comentariu pe aici ? Eu de câte ori îmi fac timp și mai citesc câte ceva pe aici vad comentariile tale acide la alte comentarii . Fiecare are dreptul la opinia lui , mai ales dacă nu e agresiv fata de opiniile altora , cum e cazul aici. Care e problema ca îl interesează performantele mașinii ? Crezi ca e singurul ? Matale când aveai 20+ ani nu te uitai sau visai la performanta înainte de a cerceta cât e de lata cotiera sau din ce materiale sustenabile sunt făcute scaunele ? Sau poate tu nu , dar cati în jurul tău? Hai sa nu mai exageram cu aciditatea asta , ai început sa te războiește cu ceva personaje pe aici și acum vad ca dai în toate direcțiile. Nu e ok. E chiar aiurea rau secțiunea de comentarii pe aici de la un timp.
    4 1
  • O am. E.. perfecta.
    Restul e can-can.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru