Versiunea plug-in hybrid a lui Seat Tarraco a intrat oficial în producție: modelul dezvoltă 245 CP și are o autonomie electrică de până la 49 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 02.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat Tarraco e-Hybrid a intrat oficial în producție la uzina Grupului Volkswagen din Wolfsburg. SUV-ul plug-in hybrid dezvoltat de constructorul spaniol dezvoltă până la 245 de cai putere, iar bateria cu capacitate de 13 kWh promite o autonomie electrică de 49 de kilometri (WLTP).

Versiunea plug-in hybrid a lui SEAT Tarraco a fost prezentată publicului larg în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din 2019. Acum, reprezentanții constructorului spaniol spun că varianta PHEV a celui mai mare SUV din gamă a intrat în producția de serie.

Conform reprezentanților Seat, modelul va fi asamblat în uzina Grupului Volkswagen din Wolfsburg.

Seat Tarraco e-Hybrid (denumirea comercială folosită de spanioli) este echipat cu un motor de 1.4 litri pe benzină cu 150 de cai putere și un motor electric cu 115 CP. În total, sistemul plug-in hybrid dezvoltă 245 de cai putere și 400 Nm. Resursele sunt gestionate de o transmisie automată cu șase trepte, iar motorul electric este alimentat de la un pachet de baterii cu capacitatea de 13 kWh.

Oficialii Seat spun că SUV-ul poate rula electric până la 49 de kilometri, valoarea fiind calculată conform standardului WLTP.

La o priză cu o putere de 3.6 kW, Seat spune că bateria lui Tarraco e-Hybrid se încarcă în 3 ore, iar la o priză de 2.3 kW, procesul durează aproximativ 5 ore.

Clienții vor avea la dispoziție patru moduri de rulare: e-Mode, Automatic Hybrid, Manual Hybrid și s-Boost.

De asemenea, reprezentanții Seat anunță că SUV-ul plug-in hybrid va putea fi comandat în configurația cu 5 locuri, versiunile de echipare disponibile fiind Xcellence și FR.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru