Vești bune din Japonia: noul Nissan Leaf primește 5 stele la testele de siguranță JNCAP

de Mircea Meşter
Miercuri, 28.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În așteptarea testelor de siguranță Euro NCAP, japonezii au supus deja noua generație Nissan Leaf la probele de impact. Cea mai vândută mașină electrică din lume a trecut cu brio testele.

Cea de-a doua generație a electricei Nissan Leaf se pregătește de lansarea europeană, iar veștile care vin dinspre Japonia sunt îmbucurătoare. Testat de JNCAP, echivalentul japonez al organizației Euro NCAP, Leaf a reușit să se ridice la nivelul maxim de 5 stele la capitolul siguranță, punctând excelent la capitolul protecția pasagerilor.

Conform punctajelor oferite de JNCAP, Leaf a reușit să adune 94.78 de puncte din 100 posibile la capitolul protecția pasagerilor adulți, un punctaj excelent în raport cu rezultatele anterioare ale modelelor testate de prganizația niponă. La capitolul protecția pietonilor, Leaf a adunat 67.82 de puncte din 100, în timp ce avertizarea pentru purtarea centurilor a fost penalizată și Leaf a primit doar 4 puncte din 8 posibile pentru că locurile din spate nu beneficiază de senzori și avertizare acustică sau vizuală.

Spre deosebire de mașinile cu motoare termice, modelele electrice testate de JNCAP sunt supuse unui test suplimentar care evaluează comportamentul pachetului de baterii la impact și modul în care mașina protejează pasagerii de un eventual șoc electric în cazul unui accident.

Nissan Leaf a trecut cu brio testul, inginerii japonezi subliniind faptul că carcasa de protecție a pachetului de baterii, așezarea acestuia și structura generală a mașinii apără pasagerii de riscul expunerii la voltaj ridicat. În plus, Leaf beneficiază de un sistem de autoapărare care întrerupe imediat alimentarea cu energie electrică a sistemelor mașinii dacă senzorii detectează un impact.

În curând și la Euro NCAP

Nissan Leaf a fost testat de Euro NCAP în 2012 în prima sa generație, electrica japoneză fiind pe atunci primul astfel de model care a reușit să adune 5 stele la testele de siguranță. Noul model va intra cel mai probabil în atenția organizației europene în prima parte a acestui an. Automarket a testat noul Nissan Leaf aici.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru