Victorie românească în Formula 2: Marinescu a câștigat la Monza!

De Mircea Meșter
Publicat Sambata, 01.10.2011
Mihai Marinescu și-a adjudecat prima victorie din carieră în Formula 2, câștigând sâmbătă la Monza după o cursă pe care a controlat-o fără probleme.

Mihai Marinescu a câștigat astăzi, la Monza, prima cursă din cariera sa în Formula 2. Plecat din pole position, Marinescu i-a cedat prima poziție în chiar primul tur britanicului Alex Brundle, însă a revenit la finalul turului întâi. Cursa a devenit de atunci una solitară pentru brașovean, care s-a distanțat și a condus fără probleme la Monza. Marinescu se află la prima sa victorie în 2011 și la primul succes important după victoria din Formula BMW Pacific din Macao (2008).

FILMUL CURSEI

Mihai a pierdut prima poziție în primul viraj de la Monza în fața lui Alex Brundle, plecat de pe doi, dar a reușit să revină la șefia cursei la finalul primului tur, după o manevră superbă în fața lui Brundle. Prima cursă de la Monza a continuat după câteva incidente în pluton, pilotul român reușind să se distanțeze ușor de rivalii săi. Astfel, la finalul turul al patrulea, Mihai ajunsese deja la două secunde de principalul său rival din această cursă, profitând astfel la maximum faptul că nu era deranjat de nimeni în față.

Pe măsură ce ne apropiam de jumătatea cursei, avansul lui Marinescu creștea constant cu 0.1-0.4 secunde pe tur.

În turul al 13-lea, Bortolotti - virtual campion mondial în acest sezon de Formula 2, se apropia de Alex Brundle și încerca să treacă pe locul al doilea. În acest timp, Marinescu ajunsese deja la peste patru secunde de cei doi, așezând aproape o jumătate de linie dreaptă între el și cei doi piloți care se luptau pentru a doua poziție pe podium.

Brundle nu a rezistat însă atacurilor pilotului italian până la final, Bortolotti terminând cursa pe locul al doilea, la 5.4 secunde în spatele lui Mihai Marinescu. Pilotul brașovean a reușit astfel să fie primul român care câștigă o cursă de Formula 2. Cel mai bun rezultat precedent al lui Mihai Marinescu până acum în Formula 2 fusese locul al treilea reușit în ambele curse de la Red Bull Ring (Austria), în această vară.

ȘANSE LA LOCUL AL TREILEA LA GENERAL

Odată cu victoria sa în cursa de la Monza, Marinescu ajunge pe locul al patrulea, cu șanse matematice de a urca la finalul sezonului pe locul al treilea la general, în ciuda faptului că a abandonat în trei dintre cele 12 curse disputate până acum. În cazul în care va reuși să termine sezonul pe podium, brașoveanul va avea șansa de a fi primit la teste în GP2, anticamera Formulei 1.

Mihai Marinescu în exclusivitate pentru Automarket.ro acum trei săptămâni: Vreau să concurez în 2012 în GP2 sau în World Series!

.

Comentarii (24)

  • bravo mihai! in sfarsit..
    45 0
  • M.Marinescu
    Felicitari Mihai, sper ca tot asa vei face si maine! Tare mult as vrea sa ne spui si noua daca italienii au pus imnul Romaniei la Monza pentru ca la televizor nu s-a auzit.Daca nu l-au pus lasandu-te pe podium in liniste, rusine sa le fie!
    50 1
  • @mavrick
    Nu cred, ca s-a auzit din cauza transmisie...totusi Bravo Mihai si pe viitor tot pe Podium Sa te gasim.
    31 2
  • Marinescu
    Superb absolut super , Jos palaria in fata lui o cursa superba un final superb o zi superba. Restul comentariilor transmisia, imnul numai au nici o valoare ci doar victoria lui Mihai. Felicitari inca odata
    28 0
  • Bravo Mihai., tot asa si maine. Ar fi fantastic sa avem un pilot in GP2.
    26 0
  • ayrton4ever
    imnul romaniei...fa ceva pe el
    Imnul e grija ta.....cu tara cu tot....baiatul asta daca se nastea undeva in vest...acum ar fi fost in f1.....tocmai imnul e problema....dar in alt sens...
    19 36
  • madalina
    BRAVO MIHAI
    BRAVO MIHAI , SUPERRRRRRRRRRRRRRR CURSA.
    15 0
  • Inca un pas spre F1
    Felicitari! Pilotul roman care intr-adevar are tot ce trebuie unui castigator: talent, bun simt, creier. Ma bucur foarte mult sa vad astfel de rezultate, si de ce nu, hai Mihai ca in viitorul apropiat sa comentam rezultatele tale din Fomula 1. Felicitari, e victoria ta, si multa bafta in viitor. Si, haide sa mai comentezi curse, caci si acolo se pare ca ai talent.
    24 0
  • Bravo!
    Felicitari Mihai!
    O victorie mult asteptata, sunt convins. Iti urez un parcurs cat mai bun de acum incolo.
    Mesaj pentru sponsorii lui Mihai: am facut click special pe butonul de zoom pentru a vedea de cine este sponsorizat. tot respectul si pentru dumneavoastra.
    17 0
  • Felicitari si la mai mare! Tinem pumnii sa ajunga cat de sus posibil!

    Cum vedem si noi cursele de Formula 2? Pe Wiki la broadcasters apare Digi pentru Romania, dar in programul Digi nu apar cursele de F2. Sreaming-ul e singura solutie?
    11 1
  • Bravo Mihai Marinescu!
    Suntem extrem de bucurosi de performanta conationalului nostru cu atat mai mult cu cat este si membru al micului nostru grup de F1.Felicitari si multe victorii de-acum inainte!
    https://www.facebook.com/groups/Formula1.Romania/
    12 0
  • Bravo Mihai !! :)
    9 0
  • beu
    urmaresc sporturile cu motor de multa vreme....am tinut cu piloti...cu echipe ...am mai avut controverse...dar asa emotii ca si acum nu am mai avut niciodata....am simtit dupa multa vreme... din nou.... mandria de a fii roman....la mai mare beule....felicitari si bafta in continuare sa te vedem in F1.....
    9 0
  • Hai Romania
    Felicitari Mihai si multa bafta pt.duminica,crede in tine si o sa ajungi in Marele Circ,acolo unde vrem toti sa te vedem.Deci se poate,nu-i asa?Ciao
    9 0
  • mobius
    Romania te iubesc...
    Bravo Mihai! As vrea insa sa intreb unde in Romania s-a putut vedea aceasta cursa care realmente ne face sa ne simtim mandrii ca suntem romani. La Digi se pare ca nu e loc, pentru ca au monopolizat totul, dar dau discutii interminabile intre imbuibati ai fotbalului romanesc cu subiecte banale, atat de banale si de puerile incat ti se face sila. Fotbalul romanesc ESTE MANCAT DE CANCERUL CORUPTIEI, nu face doi bani, dar umbreste cu mascarada sa si zonele care aduc faima neamului romanesc, este adevarat insa cu mult tallent , daruire, contributii particulare, in mare parte straine. In acest caz (ca si in multe altele), statul romanesc nu are nici o contributie dar sa nu gasesti doua ore sa mediatizezi si sa te mandresti cu o performanta romaneasca, mi se pare de un cinism feroce. Observ cu un sentiment de frustrare si revolta ca si la transmisiile de F1, comentatorii intra in panica daca se intampla cumva ca emisia sa trebuiasca a fi prelungita, de ce credeti, pentru ca urmeaza sa fie transmis un interviu (discutie) cu Porumboiu, Becali, Dragomir, sau altii la fel. ESTE DE-A DREPTUL SCANDALOS.
    11 1
  • felicitarile mele
    7 2
  • Felicitari Mihai
    un mare BRAVO !
    7 2
  • Bravo!
    Bravo, MIhai! Cursele de Formula 2 se pot vedea in Romania in direct pe sport.ro si pe www.sport.ro. Astazi, cursa a doua de la Monza este de la ora 15:40 Imnul nu s-a auzit din cauza organizatorilor care l-au si gresit. Cred ca l-au pus pe cel al Andorrei.
    7 2
  • Q2
    Marinescu a terminat pe 18 in calificarile de duminica la aproape doua secunde jumatate de primul loc. Stie cineva ce s-a intamplat?
    4 2
  • Felicitari MM
    Excelent Mihai...felicitari pentru rezultat si la cat mai multe. Dupa cum spunea un coleg mai sus, m-am uitat si eu special la logo-urile sponsorilor, asa ca felicitari si lor.
    6 2
  • Felicitari MM
    Felicitari Mihai te astaptam si mai sus !!!
    4 2
  • Felicitari
    te asteptam si in F1
    1 2
  • kuhash
    frunza...
    Vad ca pe masina lui Mihai troneaza maret inscriptia "Romania" impreuna cu frunza mult hulita (si de mine la momentul respectiv). Ajung acum la concluzia ca nu conteaza atat simbolul ci momentul si locul unde el apare. Daca aceasta inscriptie va fi prezenta pe cat mai multe podiumuri si locuri din lumea asta va fi si mai bine! Bravo Mihai, Felicitari!
    2 2
  • Felicitari Mihai .Te asteptam si in Formula 1
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru