VIDEO: Așa arată interiorul noului Duster în versiunea de echipare de bază

de Mircea Meşter
Marti, 26.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ecran central inlocuit de un modul Radio-CD și climatizare manuală care păstrează cele trei butoane rotative, dar într-o versiune modificată și mai simplă. Acestea sunt caracteristicile principale ale interiorului noului Duster în versiunea sa de echipare de bază.

Lansarea oficială a noii generații Dacia Duster la Salonul Auto de la Frankfurt și întâlnirea pe care Automarket a avut-o în avanpremieră cu noul Duster la Paris ne-au făcut cunoștință cu versiunile de echipare de top ale SUV-ului produs la Mioveni. Iar interiorul noului Duster reprezintă o surpriză plăcută din acest punct de vedere pentru că scapă de "păcatele" generației precedente și trece la o versiune mai modernă și ceva mai prietenoasă cu pasagerii.

Însă, așa cum se întâmplă de obicei la evenimente de gală, Dacia a prezentat la Frankfurt doar versiunea de interior rezervată variantelor superioare de echipare, cu o planșă de bord modernizată și mai ergonomică. Ei bine, începând cu weekend-ul trecut avem imaginea interiorului din versiunile de bază ale lui Duster. 

Duster 2 a fost dezvăluit oficial în România la Mioveni în cadrul unui eveniment intern dedicat angajaților Grupului Renault din țara noastră. Iar printre exemplarele Duster prezente la uzina Dacia s-au numărat și câteva prezentate în echiparea de bază: fără display central tactil, fără climatizare automată și fără butoanele care comandă sistemele evoluate pe care le-a primit Duster odată cu lansarea noii generații.

Toate acestea sunt vizibile într-un clip pe care Mihai, un cititor Automarket, l-a realizat la evenimentul de la Mioveni.

În varianta de bază a SUV-ului românesc, display-ul central este înlocuit de un modul Radio-CD cu ecran monocrom care poate fi acționat cu ajutorul unor butoane fizice clasice aflate în jurul său. De asemenea, comenzile rotative ale sistemului de climatizare automată, care au ecrane încorporate în versiunile superioare, se transformă în butoane rotative simple care comandă direcția aerului, viteza ventilatorului și temperatura.

Interiorul lui Duster în versiunea sa de bază.
Interiorul noului Duster în versiunile superioare de echipare.
Așa va arăta interiorul noului Duster după update-ul anunțat în 2018.

Pe de altă parte, în imaginile de la interior se observă faptul că Duster oferă în această versiune ecranul central din zona instrumentarului de bord, sistemul Hill Descent Control (HDC, asistență la coborârea pantei) și oglinzi electrice.

Rămâne să descoperim în momentul anunțării prețurilor oficiale dacă aceste elemente vor fi incluse în cea mai ieftină variantă a lui Duster sau sunt opțiuni contracost.

O altă noutate vizibilă pe mașinile prezentate de Dacia la Mioveni este reprezentată, la exterior, de zona barelor față și spate. Dacă pe versiunile de top Duster oferă o bară din material solid de culoare argintie pe care nu se văd zgârieturile pentru că nu vorbim de o simplă vopsire la suprafață, versiunile de bază ale lui Duster vor primi o bară vopsită clasic.

Comentarii (6)

  • andrei
    decent
    10 3
  • arata ok, dar echiparea asta probabil costa f mult. si cam mare volanul, nu?
    totusi, foarte putini oameni au nevoie cu adevarat de un suv, cross..
    6 9
  • Edikkk
    Un model foarte reusit din multe puncte de vedere !

    Este un pas inainte considerabil pentru noul Duster fata de vechea versiune.

    Interiorul mult mai frumos, exteriorul mai atragator pastrand liniile totusi de succes, insonorizarea mult mai buna si apoi cutia automata de la Nissan ! Plus pastrata linia de off-road real !

    Totul facut pastrand in general linia de preturi, pentru a fi o masina de un anumit target.

    Bravo celor de la Dacia-Renault si sa ne bucuram ca se produce in Romania !
    19 5
  • Salut,

    Se stie cand se va putea configura modelul Duster pe site-ul Dacia.ro, implicit, aveti idee cand vor fi anuntate preturile?

    Multumesc.
    7 2
  • Cel mai probabil e versiunea Laureate. poate cu ceva opțiuni (jantele de aliaj). Dar fără navigația opțională. Arată bine, oricum.
    1 0
  • Sunt aproape convins că se va vinde chiar mai bine decât Duster 1. Iar interiorul se potrivește cu cerințele clientului. Cine vrea mai mult, se îndreaptă către altceva.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru