VIDEO: Cum arată podul care traversează râul Olt de pe Drumul Expres Craiova-Pitești

de Tiberiu Safta
Miercuri, 23.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tronsonul 2 al Drumului Expres DX12 Craiova-Pitești ar putea fi deschis circulației în această primăvară. Pe această secțiune de circa 40 de kilometri se află și un pod care traversează râul Olt și care măsoară 1.7 kilometri. Noua porțiune de drum este o variantă de ocolire pentru Balș și Slatina.

Lucrările au fost reluate pe tronsonul 2 al Drumului Expres DX12 Craiova–Pitești. Porțiunea de drum în lucru va măsura aproape 40 de kilometri și va lega Balș de Slatina. Contractul pentru construirea acestei porțiuni a fost semnat în decembrie 2018, iar lucrările aveau să înceapă în mai 2019.

Pe noua porțiune de drum se remarcă podul care va traversa Oltul și balta Milcov. Acesta măsoară 1.7 kilometri și are o deschidere centrală de 70 de metri și alte 38 de deschideri mai mici. În contextul în care termenul de finalizare este primul trimestru din 2022, construcția podului este aproape gata, așa cum se poate vedea în clipul de mai jos.

Noua porțiune de drum va fi o variantă de ocolire pentru orașele Balș și Slatina. Tronsonul este împărțit în două loturi, iar valoarea contractului pentru porțiunea de drum este de 1.45 milioane de lei, fără TVA.

În total, Drumul Expres DX12 Craiova–Pitești va avea o lungime totală de 121 de kilometri, va avea o limită de viteză de 120 de km/h și va dispune de câte două benzi de circulație pe sens.

Drumul ar trebui să fie gata în 2024.

via Hotnews

Comentarii (3)

  • Dar de ce “ Lucrările au fost reluate pe tronsonul 2 al Drumului Expres DX12 Craiova–Pitești.”???
    0 3
  • pai s-au oprit inainte de sarbatori pentru ca iarna, sarbatori. Stii, in sezonul rece nu prea se lucreaza in constructii.
    5 3
  • La centura de sud a Bucureștiului s a lucrat fără întrerupere... sa înțeleg ca acolo nu a fost iarna... curios
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru