Noi detalii despre drumul expres Craiova - Lugoj: studiile de fezabilitate, realizate în mai puțin de 2 ani

de Alexandru Monenciu, Foto:Depositphotos.com
Marti, 12.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a oferit mai multe detalii despre viitorul drum expres Craiova - Lugoj. Printre altele, oficialul a declarat că, de fapt, drumul va porni de la Filiași, nu de la Craiova.

În câțiva ani vom circula de la Craiova la Lugoj pe un drum expres, astfel că distanța va fi parcursă, teoretic, într-un timp mai scurt decât în prezent. Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a oferit acum mai multe detalii despre acest drum expres.

Așadar, potrivit ministrului, drumul va fi împărțit în 4 loturi. Totodată, acesta a mai precizat că studiile de fezabilitate vor fi realizate în mai puțin de 2 ani. "Undeva la 20 de luni," susține Grindeanu.

În ceea ce privește lotizarea acestui drum, ministrul a transmis că "Dacă vorbim din punct de vedere al reliefului, unul este de la Craiova la Severin, altul e de la Severin la Slatina Timiș în județul Caraș, când se iese din zona muntoasă, și de asemenea, e câmpie de la Slatina Timiș la Lugoj, ca să facă acea conexiune."

Deși este prezentat ca "drumul expres Craiova - Lugoj", drumul va porni, de fapt, de la Filiași.

"Nu mai vorbim de la Craiova la Lugoj, vorbim de la Filiași la Lugoj. De ce? Pentru că cei care au lansat această licitație se suprapuneau cu un proiect care deja este în faza de implementare și anume drumul expres Craiova - Târgu Jiu, și e drum comun până la Filiași," a mai spus ministrul.

via Profit

Comentarii (2)

  • Flavius
    Lucrarea a carei licitatie a fost anulata avea alt traseu. Nu trecea nici prin Filiasi , nici prin Strehaia , trecea prin sud preluand culoarul pe care ar fi trebuit sa fie A6.Nu exista nici o suprapunere pe Craiova-Filiasio pentru cxa pur si simplu NU EXISTA UN TRONSON Craiova-Filiasi!!!, Pentru mine e mai bine ( ma intereseaza legatura cu Bucurestiul , nu am treaba cu Bulgaria) Dar ma intreb , totusi, in afara de inca doi ani pierduti si alti bani dati pe alt studiu ( a propos , daca era o suprapunere pe Craiova-Filiasi de ce e nevoie de doi ani?Se refac calculele economice scotadu-se cantitatile de pe traseul Craiova Filiasi si atat. De reproiectare nu e cazul pentru ca , nu-i asa , nodul de legatura cu Filiasi Tg Jiu oricum e facut. Cel mult trebuie revazut acest nod. Pentru ce doi ani???) Pentru ca e o minciuna si Filiasi Craiova nu exista! Nu e nici o suprapunere!
    2 2
  • Flavius
    In conditiile astea ma intreb , in afara de Studiul de Fezabilitate se va face ceva? macar un metru?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru