Autostrada Ploiești - Buzău: încep lucrările pe lotul 1, iar în 2025 ar putea fi deschis circulației

de Alexandru Monenciu, Foto: Depositphotos.com
Marti, 23.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Încep lucrările pe lotul 1 al autostrăzii Ploiești - Buzău, parte din Autostrada Moldova (A7), anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Autostrada Moldova (A7), un proiect de infrastructură așteptat de ani buni de către locuitorii din această zonă a României, prinde contur. În 11 august a fost emis Ordinul de Începere a lucrărilor pentru lotul 2 Mizil - Pietroasele, cu o lungime de 28.35 kilometri.

Acum, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că încep lucrările la lotul 1 al autostrăzii Ploiești - Buzău, parte a Autostrăzii Moldova, scriu cei de la Profit.ro.

Porțiunea de drum respectivă are 21 de kilometri. "Constructorul a pregătit deja amplasamentul organizării de șantier și a marcat traseul acestui lot de autostradă," a declarat Grindeanu.

Lucrările sunt finanțate prin PNRR și trebuie finalizate în 20 de luni. Dacă totul se desfășoară conform planului, lotul 1 al autostrăzii Ploiești - Buzău ar putea fi deschis circulației în 2025.

via Profit.ro

Comentarii (4)

  • Dacă are termen 20 de luni, nu înseamnă ca trebuie sa fie gata in Aprilie 2024?
    4 2
  • O lume din ce în ce mai dementă. Ca să închidă gura la proștii din Moldova construiesc autostrada Moldova în Muntenia. De la Ștefan Cel Mare, Alecsandri și geografie se spune că Moldova începe la Milcov (un râu secat și el). Așa că lotului până la Focșani mai bine i-ar spune Autostrada Găzarilor că țara doar îi vrea proști pe moldoveni.
    3 5
  • Deci, doar un lot, din nenumărate. Toată autostrada, probabil va fi gata peste vreo 12-15 ani. Iese la pensie și omul ăla cu autostrada de 1 m.
    4 0
  • @ 10:29... sa înțeleg ca tu vrei autostrada Moldova doar in Moldova... eventual sa se plimbe pe ea doar moldovenii?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru