Podul peste Dunăre, construit la Brăila, ar putea fi dat în folosință până la finalul anului

de Alexandru Monenciu
Joi, 31.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorii dau asigurări că până la finalul anului se va putea circula pe podul suspendat Brăila - Tulcea, transmite ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Șantierul podului suspendat de la Brăila face progrese. În prezent, lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 60%, iar constructorii dau asigurări că se va putea circula pe el până la finalul anului. Cel puțin asta susține ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Mai mult, ministrul anunță că al patrulea segment de tablier a ajuns pe acest șantier. În total vor fi 86 de segmente, cu o greutate totală de 21.000 de tone.

"Încă un segment de tablier a ajuns pe șantierul Podului Suspendat de la Brăila! Este al patrulea din cele 86 de segmente și urmează să fie montat în capătuldintre Jijila al podului (județul Tulcea). Greutatea fiecărui segment de tablier metalic este cuprinsă între 180 de tone și 300 de tone," a transmis Grindeanu.

Constructorii au ridicat primul segment de tablier metalic în urmă cu o lună. Acestea sunt construite la Șantierul Naval Brăila.

via Profit

Comentarii (1)

  • De mentionat ca e cel mai complex obiectiv de infrastuctura postrevolutionar din Romania, costa circa 500 de milioane de Euro si 85% din cost e platit de Uniunea Europeana !
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru