VIDEO: Cum au avansat lucrările la podul suspendat de la Brăila

de Tiberiu Safta
Joi, 23.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat un material video, alături de câteva imagini, cu progresul lucrărilor de pe șantierul podului suspendat de la Brăila. Podul va trece peste Dunăre și va lega județele Brăila și Tulcea.

Lucrările de pe șantierul podului suspendat de la Brăila au avansat în ultima perioadă. CNAIR a publicat un material video cu progresele înregistrate pentru acest proiect. În momentul de față, a fost derulată montarea tablierilor metalici. Conform secretarului de stat al Ministerului Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, lucrările pentru acest pod sunt gata în proporție de 60%.

Podul în sine va avea o lungime totală de 1.9 kilometri și va lega județul Brăila de Tulcea. Vor exista, de asemenea, trei deschideri ale podului. Deschiderea principală va măsura 1120 de metri, iar deschiderile laterale vor fi de 489.65 metri pe malul Brăila, respectiv 364.65 metri pe malul Tulcea.

Noul pod suspendat de la Brăila va face parte dintr-o porțiune nouă de drum. Aceasta va măsura 23 de kilometri în total, dintre care 17 kilometri vor fi construiți în județul Tulcea. Drumul va avea câte două benzi pe fiecare sens și va fi prevăzut și cu două viaducte de acces cu o lungime de 110 metri fiecare.

Mai mult, va mai exista și o șosea de legătură către Măcin, cu o singură bandă pe sens și cu o lungime de 4.3 kilometri.

Secretarul de stat al Ministerului Transporturilor a mai adăugat că șoseaua de legătură dintre cele două județe va fi prevăzută cu sensuri giratorii, 33 de poduri, podețe și pasaje, precum și cu o stație de taxare.

via Profit

Comentarii (2)

  • Se vede ca drula a fost dat afara din minister
    11 13
  • dorel e la treaba?
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru