Cum progresează podul peste Dunăre de la Brăila: a fost montat mai bine de jumătate din tablier

de Alexandru Monenciu
Joi, 26.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În prezent, constructorul podului peste Dunăre de la Brăila a montat mai bine de jumătate din tablierul metalic. Podul ar urma să fie deschis până la finalul anului.

Podul suspendat peste Dunăre, de la Brăila, va avea o lungime totală de 1.974 metri, iar la momentul finalizării va fi al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale și al lungimii. Acesta ar putea fi deschis până la finalul anului.

În prezent, constructorul a montat mai bine de jumătate din tablierul metalic. Toate cele 86 de elemente ar trebui montate în următoarele două luni, în contextul în care constructorii reușesc să ridice și să sudeze două segmente pe zi.

"Până în acest moment, au fost aduse în șantier un număr de 56 de segmente dintr-un total de 86 fabricate," anunță Compania de Autostrăzi.

Între timp se construiesc drumurile de legătură fără de care circulația rutieră nu poate fi deschisă. Sunt în curs de construcție "pasajul peste calea ferată, sensurile giratorii viaductele de acces la malurile Brăila și Jijila, stația de taxare, precum și girația de la km 8 - conexiune cu drumul de legătură Smârdan - Măcin," mai spune CNAIR.

via Hotnews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru