VIDEO: Stadiul lucrărilor la drumul expres Brăila - Galați. Ar trebui să fie gata în 2023

de Alexandru Monenciu
Luni, 31.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un video din dronă ne arată în ce stadiu se află drumul expres care se construiește în prezent între Brăila și Galați. Lucrările au început în luna octombrie 2021 și ar trebui finalizate până în toamna lui 2023.

În luna aprilie, anul trecut, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a semnat contractul pentru Drumul Expres Brăila - Galați. Acesta ar urma să scoată traficul greu de pe DN22B, va asigura o conexiune corespunzătoare între cele două orase și va face legătura cu noul pod care se construiește peste Dunăre.

Proiectat pentru viteza de 120 km/h și câte două benzi pe sens, drumul expres va integra două poduri peste canale de irigații și două viaducte. Totodată, actualul DN28 va fi lărgit de la două la patru benzi pe o distanță de 0.43 kilometri.

Lucrările au demarat în luna octombrie 2021 și, potrivit contractului în valoare de 371 de milioane de lei, drumul expres ar trebui să fie gata până în toamna anului 2023.

La cum evoluează lucrurile pe șantier, sunt șanse chiar ca lucrarea să fie gata înainte de termen. Constructorul român pare să se fi mobilizat, chiar dacă teoretic sezonul de lucru începe din primăvara.

Cel puțin asta reiese dintr-un video realizat din dronă.

via HotNews

Comentarii (7)

  • Edikkk
    Bucale îşi trage numai autostrăzi, iar cel spre Sinaia via Târgovişte fie drum expres, că deh... vrea bucale la munte

    Alte oraşe mari din România (sunt reşedinţe de judeţ şi au peste 200.000 locuitori) dăle dreaq.... să fie cu drum expres

    Asta e România lui ceauşescu, cu bucale tot şi restul firmituri
    5 9
  • Orice… expres sau autostrada nu contează, doar sa le facă odată ca murim cu nervi și cu zile depășind pe drumuri cu 2 sensuri. Plus ca intratul in localități este un dezastru dublu atât pentru cel care tranzitează și la fel pentru locuitori. Sunt localități cu 15-20 de mii de locuitori unde in anumite momente ale zilei este nevoie de peste 20 minute pentru tranzit și nu au mai mult de 5 km.
    12 0
  • inexorabil
    Către incorigibilul Electrikkk: pune-ţi la punct mijloacele de exprimare jalnic de precare – lasă “evaluarea” axiologică a Capitalei.

    Apropo, câţi ani de socialism regional experimental (dar măcar ştii cum trebuie interpretată această sintagmă?) ai “prins” tu personal, ca să te imaginezi o autoritate avizată în a aduce sub lupa analizei acea perioadă?

    PS. Pretene, cât de “privilegiaţi” pot fi Bucureştii (apropo, aşa este corect articulat, nu “Bucureştiul”, “Bucureşti” fiind oricum un substantiv propriu la plural), din moment ce, în privinţa sistemului de Centură, nici nu se poate compara (inclusiv sub raportul calităţii estetice) cu…Braşov?
    11 2
  • inexorabil
    “din moment ce […] Capitala...” – scuze, am omis.
    7 2
  • @Edikk
    Pai se fac si drumurile in functie de necesitati.
    Ai facut tu vreun studiu si stii altceva?
    Daca plec din Bucuresti spre Brasov, cate autostrazi am la dispozitie?
    Vorba lui Dutz, sa se faca ceva. Ca nu avem nimic.
    4 1
  • Edikkk
    @CiprianBi

    Mai ieşi din Bucale, citeşte cum au făcut americanii autostrăzi apoi mai vino cu alte idei

    Asta cu nevoi e total greşită
    1 4
  • Eu vorbesc din propria mea experienta. Vrei sa vorbesc din carti? Cu ce ma ajuta?
    Ies din Bucuresti, dar ma intorc tot in Bucuresti.
    Pai spune ce au facut americanii.
    Nu cred ca s-au apucat sa faca autostrazi pe unde nu era nevoie(sa dezvolte o zona) si apoi au facut autostrazi unde era nevoie.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru