Drumul expres Galați - Brăila: a fost emisă autorizația de construcție

de Alexandru Monenciu, Foto: Depositphotos.com
Marti, 28.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
A fost emisă autorizația de construcție a drumului expres Galați - Brăila, anunță președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea. Drumul va avea o lungime de circa 11 kilometri și câte două benzi pe sens.

Autoritățile din Galați pregătesc "o alternativă modernă de transport între Galați și Brăila", după cum susține chiar președintele Consiliului Județean, Costel Fotea.

Această alternativă este de fapt un drum expres care va avea o lungime de circa 11 kilometri și câte două benzi pe sens. În plus, va asigura conectarea rapidă cu podul suspendat peste Dunăre. Acum a fost emisă autorizația de construcție, a declarat același Fotea.

În Galați, drumul expres va începe în zona localității Movileni. Pe traseu vor fi realizate trei poduri, două viaducte și un pasaj.

"Firma care a câștigat licitația a început deja partea de decopertare, iar valoarea acestei importante investiții este de peste 440 de milioane de lei (TVA inclus). De asemenea, am convenit cu ministrul Transporturilor realizarea unei conexiuni rutiere între acest drum expres și viitoarea Centură Mare a Galațiului," a transmis președintele CJ.

via Profit.ro

Comentarii (4)

  • “Acum a fost emisă autorizația de construcție”... autorizația de construire...
    6 0
  • Cum adica 440 milioane de lei???
    Adica 90 milioane de euro pentru 11 km???
    8 milioane de euro pe kilometru de drum expres la campie???
    E sanatoasa lumea asta la cap?
    Inteleg, sunt detalii constructive care lipsesc gen, teren mlastinos, inaltari de terasament dar nu e prea mult 8 milioane pe kilometru?
    6 6
  • Alex ai citit ca vor fi "trei poduri, două viaducte și un pasaj" ? Iar un pod va traversa Siretul? Un rau destul de lat in apropiere de varsare. Cred ca acel pod va manca destui bani.
    5 0
  • Nicu P.
    Cum naiba se laudă dl. Fotea de la Galati cu un drum care se va realiza EXCLUSIV pe teritoriul județului Brăila ????
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru