VIDEO: Să ne reamintim de momentul în care Elon Musk cumpăra un McLaren F1

de Automarket.ro
Vineri, 08.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Deși este fondatorul unui constructor de automobile electrice, Elon Musk a fost și un fan al mașinilor cu motor termic. Colecția lui a inclus și un McLaren F1, pentru o bună perioadă de timp cea mai rapidă mașină din lume.

McLaren F1 este una dintre mașinile emblematice ale anilor '90. Designul îi aparține legendarului Gordon Murray, același geniu care a creat neobișnuitul monopost de Formula 1 Brabham BT 46 "Fan Car".

Murray a ținut neapărat ca motorul să fie unul aspirat natural și, după câteva încercări nereușite, i-a convins pe bavarezii de la BMW să se implice. Așa s-a născut unitatea V12 de 6.0 litri, care i-a adus acestui model titlul de cea mai rapidă mașină a vremii.

McLaren a asamblat 64 de exemplare de stradă, iar unul a fost cumpărat chiar de Elon Musk. Același Musk care câțiva ani mai târziu înființa Tesla, un constructor de automobile electrice.

Revenind la momentul achiziției, totul se întâmpla în 1999, pe vremea când miliardarul american era la început de drum. Chiar și așa, Musk a cumpărat o mașină care, la vreme aceea, costa un milion de dolari, după cum susținea chiar el într-un interviu acordat celor de la CNN.

Din păcate, soarta mașinii a fost una tragică, fiind implicată, mai târziu, într-un accident de circulație din care nu a ieșit tocmai bine.

Un scenariu nefericit, experimentat și de actorul britanic Rowan Atkinson (Mr. Bean) care a avut câteva incidente tot cu un McLaren F1.

McLaren F1 nu a fost singura mașină cu motor termic deținută de Elon Musk. Colecția lui a mai inclus un BMW 320i (E21), un Jaguar E-Type, dar și celebrul Lotus Esprit, supercarul englez care a apărut și într-un film din seria James Bond.

via CNN

Comentarii (7)

  • Anonim
    Nu este fondatorul Tesla
    7 4
  • Johnny
    Nu e o noutate ca acestui clovn ii place sa se afume din cand on cand
    12 7
  • Clique
    Pe atunci domnu' Musk nu-l intoxicau noxele bolizilor ce-i cumpăra? :)))

    Acum îl intoxică noxele de la toate mașinile ce sunt în circulație

    De când a fost scandalul DieselGate, toți urlă că toate mașinile poluează, dar până la DieselGate nu auzeam pe unul să zică lucrul ăsta.
    9 4
  • Oameni de paie.nasa.space x.vw.Howard Hughes a fost altfel.gm a primit pontul,dar chiar mă bucur că se va duce dracului
    2 2
  • Ei nu au vrut să distrugă vw.te doare mintea
    1 2
  • Păcat de Honda.
    Honda este o parte a istoriei auto
    3 4
  • Seriff
    Ce rade maimutoiul, ce fericit era, acum e deranjat de poluare, dar cand se duce in spatiu cu rachetele alea nu il mai deranjeaza poluarea, mare ipocrit, de altfel ca toti eco-pensatii.
    De cand nu mai are Mclaren i-a crescut si parul:)) Arata mai batran in 99 decat acum.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru