VIDEO: Ferrari 296 GTB, primul model de serie al mărcii care scoate sub 7 minute pe Nurburgring

de Tiberiu Safta
Joi, 08.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari 296 GTB a devenit oficial cel mai rapid model de serie al mărcii italiene pe circuitul Nurburgring. Modelul hibrid este și primul Ferrari care stabilește un timp de sub 7 minute pe legendarul circuit.

Ferrari 296 GTB, modelul hibrid cu motor V6 al constructorului italian, a devenit cel mai rapid model de serie al mărcii pe circuitul Nurburgring din Germania. Acesta este, de altfel, primul model Ferrari care reușește să stabilească un timp pe tur de sub 7 minute pe legendarul circuit. Astfel, Ferrari 296 GTB este acum una din cele 15 mașini care au reușit această performanță în mod oficial.

Modelul hibrid al italienilor este propulsat de un motor V6 de 830 de cai putere. Cu ajutorul acestui propulsor, Ferrari 296 GTB atinge 100 de km/h în 2.9 secunde și o viteză maximă de 330 de km/h. Exemplarul care a stabilit această premieră pentru marca de la Maranello a fost pilotat de către Christian Gebhardt, pilotul redacției germane Sport Auto.

De asemenea, exemplarul a venit echipat și cu pachetul Assetto Fiorano, care adaugă elemente ale caroseriei din fibră de carbon, amortizoare Multimatic, o lunetă din material compozit și anvelope Michelin. Toate aceste echipamente duc la o scădere de 12 kilograme în greutate.

Alături de acestea, exemplarul a fost echipat și cu jante din fibră de carbon, ceea ce înseamnă încă 7 kilograme date jos.

Ferrari 296 GTB a reușit să stabilească un timp de 6 minute și 58.7 secunde pe faimosul circuit din Germania. Turul complet poate fi văzut în clipul de mai jos.

via Sport Auto

Comentarii (2)

  • Tesla model S de serie face 7 minute 25 de secunde pe acelaşi traseu.
    3 2
  • schumi
    Tesla Model S Plaid Nürburgring time: 7:35.57
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru