VIDEO: Primul clip din interiorul lui Porsche Taycan, prima electrică a mărcii

de Mircea Meşter
Duminica, 23.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Spectaculos și complet digitalizat. Acestea sunt caracteristicile principale ale interiorului noului Porsche Taycan, electrica sportivă pe care marca germană o va scoate pe piață spre finalul acestui an.

Deși cei de la Porsche sunt zgârciți când vine vorba de imagini cu interiorului lui Taycan, primul model 100% electric din gama mărcii germane, un clip publicat pe Youtube ne face cunoștință în premieră cu habitaclul ultra-tehnologizat al modelului german.

În cazul în care imaginile se vor dovedi reale, noul Taycan va deveni, fără îndoială, una dintre cele mai hi-tech mașini existente pe piață în acest moment. În imaginile apărute observăm că întreaga planșă de bord este digitală, implicit schimbarea pozițiilor levierului cutiei automate fiind realizată printr-un modul touch inovator. 

Versiunea finală de serie a lui Taycan va fi dezvăluită în luna septembrie a acestui an, modelul urmând să fie disponibil pe piață începând cu primele luni ale anului 2020. Conform informațiilor existente în acest moment, Taycan va beneficia în versiunea de bază de o baterie cu capacitate de circa 90 de kWh care-i va permite modelului german să parcurgă în jur de 400 de kilometri cu o singură încărcare.

Vor exista însă și versiuni cu capacitate și autonomie mai mari.

De notat că noul Taycan va fi primul model electric din lume care va permite încărcare la stații ultra-rapide, sistemul electric de 800 de volți foferind posibilitatea încărcării la curent continuu în stații de până la 350 de kW. În acest moment, cele mai rapide stații existente în Europa au puterea de 150 kW, iar în România de 50 kW.

Comentarii (1)

  • mircea badea
    era timpul...

    apropo, la cernavoda n-au prize de 350kw?!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru