VIDEO: Trecut vs. prezent în confruntarea dintre Toyota Yaris și Toyota Celica

de Bogdan Mirică
Miercuri, 06.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jurnaliștii Fifth Gear au pus la cale un comparativ inedit, între două mașini despărțite de 20 de ani. Este vorba despre Toyota GR Yaris și clasica Toyota Celica GT-Four ST205.

Cât de mult a evoluat lumea auto în ultimii 20 de ani? Foarte mult. Ne-o dovedește și acest comparativ pus la cale de cei de la Fifth Gear, care au scos de la naftalină o mașină extrem de iubită de pasionații Toyota. Iubită chiar și de către cei pasionați de istoria Campionatului Mondial de Raliuri.

Este vorba despre o Toyota Celica GT-Four ST205, construită între 1994 și 1999. versiunea era cea mai puternică disponibilă în acel moment și fusese lansată pentru omologarea necesară participării în WRC. Avea un motor de 2.0 litri și livra 239 de cai putere, atingând 244 de km/h.

Pentru a demonstra progresul tehnologic, Fifth Gear a aliniat la start un Toyota GR Yaris, versiunea de performanță a citadinei, echipată cu un motor de 1.6 litri și 268 de cai putere. Este downsizing-ul o problemă? Vedem în clipul următor.

Comentarii (6)

  • Johnny
    Probabil acelasi rezultat ar iesii si intr- o cursa pe bune, nu una in care soferul , ca nu e pilot, ne explica cum se conduce in timpul cursei
    1 5
  • Inginerul
    Este downsizing-ul o problemă?
    O sa vedem peste 20 de ani daca Yarisul va mai putea sa concureze cu urmasul sau. Cred ca motorasele suprasolicitate vor fi praf atunci.
    In orice caz cred ca Celica este mai grea si accelereaza si franeaza mai incet decat Yarisul. Cam exagerat testul comparativ.
    2 4
  • @Johnny
    De fapt, soferul este chiar pilot. Jason Plato se cheama si a fost pilot in British Touring Car Championship. Plus ca in timpul turei cronometrate nu a vorbit, introducerea masinii a facut-o in tura de pregatire.
    10 0
  • Inginer adevarat
    Cand iti faci studiile pe la Universiatea Falticeni, la fara frecventa, de miri nevoie mare ca in 30 de ani tehnologia materialelor mai si poate evolua.
    3 7
  • @adevaratu
    deci care e supararea ta? Ce vrei sa spui? sau dai din gura degeaba ca orice bagator de seama? Zi-ne si noua adevaratule cum vezi tu problema? Sau cu ce ti-am gresit?
    1 1
  • Johnny
    Daca nu va semnati adecvat nu se intelege care cu care va certati si schimbam pe acces direct
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru