VIDEO: Un om de afaceri şi-a distrus BMW-ul M6 în faţa Salonului Auto de la Frankfurt

de Bogdan Mirică
Marti, 17.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un om de afaceri iranian, revoltat de atitudinea BMW faţă de problemele maşinii sale, un M6 de generaţie anterioară, a decis să distrugă automobilul în faţa Salonului Auto de la Frankfurt.

În urmă cu exact un an, atunci când Salonul Auto de la Paris îşi deschidea porţile, un grup de protestatari, toţi angajaţi Peugeot, au scandat împotriva deciziilor de a închide mai multe fabrici din Franţa. Evenimentul auto, acoperit de mii de jurnalişti din toată lumea, a fost considerat un moment prielnic pentru mediatizarea unui conflict.

Aşa a fost privit, se pare, şi Salonul Auto de la Frankfurt, de anul acesta. Nu a mai fost vorba despre protestele unui sindicat, ci despre protestele unui om de afaceri de origine iraniană. Proteste care au vizat liderul pieţei premium la nivel mondial: BMW.

Esential 120.000 de euro a plătit omul de afaceri pentru exemplarul BMW M6.
10 vizite la service fără succes a făcut proprietarul maşinii distruse.
Înarmat cu un ciocan, Pourmohseni Hadi, a început să îşi vandalizeze cu un ciocan şi un topor propria maşină, pe care a lipit şi câteva mesaje sugestive.
Hadi a cumpărat maşina de la un dealer italian şi a plătit 120.000 de euro pentru ea. Imediat după achiziţie au început să apară problemele: vibraţii, zgomote ciudate în momentul schimbării treptelor.

Hadi a dus maşina la service-ul autorizat de nu mai puţin de zece ori. BMW Germania şi BMW Italia nu au vrut să îşi asume responsabilitatea, moment în care Hadi a decis să-i acţioneze în judecată. Din păcate, un asemenea proces poate dura între 7 şi 10 ani, perioadă pe care iranianul nu este dispus să o aştepte.

După o scrisoare fără răspuns, trimisă sediului central BMW, Hadi a recurs la forma de protest extremă, şocând publicul prezent la una din intrările Salonului Auto de la Frankfurt. Hadi a declarat că va repara maşina şi apoi o va parca în faţa parlamentului din Berlin pentru a o distruge din nou.

Comentarii (50)

  • Ce sa zic, destul de rezistenta, probabil ca dealer-ul italian o fi fost evreu.
    25 11
  • Parca mai era un nene cu un A7 din Romania care o plimba pe platforma ticsita cu bannere de batjocura, tot cu probleme la cutie.
    Clientii de masini de lux tb sa inteleaga ca producatorii nu mai dau doua cepe degerate pe ei, atata timp cand sunt disperati sa reduca costurile cat mai mult posibil. Ii aburesc cu marketing-ul, cu formele, cu gadgeturile, cu cifrele oficiale, le iau banul si la revedere. Ei se gandesc ce precedent pot lansa daca ii inlocuiesc omului asta masina cu totul. Serviciile after-sales sunt ridicole mai peste tot, dar cel mai rau te doare cand dai o caruta de bani si te trateaza ca pe ultimul loganist (no offence Logan owners).
    58 1
  • Apai daca nici BMW Germania nu sau ocupat de acest caz.......tot ce pot sa spun e RUSINE BMW......
    In locu omului de afacere mergeam la tribunal chiar si daca dura o vesnicie.....
    Pur si simplu pe constructori nu-i mai intereseaza de clienti.......
    E ca si cum 'da-mi bani ia-ti masina si carate'.....cam asa se procedeaza
    39 10
  • Cam asa procedeaza toti, nu doar BMW. Cel putin la noi te prostesc in fata. Seful meu are un Mercedes Clasa E acum cateva luni a sesizat un zgomot metalic. A fost cu ea in service, masina fiind in garantie, si i-au spus ca nu are nimic. Masina face (tineti-va bine) un simplu zgomot tehnologic. Adevarul e ca la cata tehnologie are ultimul tip de Clasa E...
    Oricum sunt foarte multe cazuri cand producatorii nu recunosc ca au gresit. Eu cred ca la toate masinile, indiferent ca e vorba de Logan sau de Clasa S, se greseste. Diferenta consta insa cat de mult se greseste.
    26 5
  • Valeriu
    O atitudine interesanta a omului.
    Pacat ca nu a fost ajutat si s-a ajuns aici. Pacat de masina si de timpul pierdut.
    Insa asta e, daca nu s-a multumit omul cu o japoneza, ca probabil e prea comuna, are motor de 10 ani si trece neobservata, cu siguranta s-a remarcat acum cu al lui super BMW.
    25 28
  • Vasilica
    Voi vedeti ce culoare are "proprietarul"? Am o idee cam de ce i s-a dat cu FLIT!
    10 36
  • Oare cati proprietari nemultumiti de aceste cazaturi de branduri germane, trebuie sa mai vedem ca sa ne trezim la realitate ? CATE? Eu nu am nimic cu ei, dar cand vad atata impertinenta si o nesimtire atroce, chiar ca imi ies din fire ( desi ma mentin cat se poate de calm ).
    Se vede cine dirijeaza brandul bavarez, ( si nu numai el ) se vede impactul temeinic si tinta catre profituri a finantistilor lui peste prajit, si scanteia aruncata de acestia. Dar nu mai zic nimic, mi se pare chiar patethic.
    17 19
  • Iar' vine unul sa ne povesteasca despre japoneze...
    26 13
  • Numai la tine la service cate M-uri au venit, stii tu ce spui.
    18 2
  • &dan grc
    frate....mai bine nu comentai..las-o moarta-n papusoi!
    6 13
  • In primul rand si-a asigurat o imagine potrivita cu caracterul lui. Asta fara indoiala ca o sa-i aduca foarte multi clienti in afaceri, mai ales in Europa de Vest.

    In al doilea rand nu se stie exact care sunt datele problemei. Pentru ca BMW Germania sa ignore o astfel de plangere ar trebui sa aiba motive foarte intemeiate.

    In al treilea rand depinde enorm de dealer-ul local. Chiar daca pe usa scrie Mercedes sau BMW nu inseamna ca inauntru nu poti sa dai de toparlani de cea mai joasa speta care au impresia ca Mercedes e firma lu' tac'su, ei sunt multi-milionari si clientul a venit sa le cerseasca o favoare. In cazul asta selectia naturala isi spune cuvantul, dar in unele cazuri dureaza ceva timp pana cand dealer-ul da faliment, sau Mercedes ii trage de maneca sau pur si simplu invata in cele din urma cum sa vorbeasca de la nivelul la care sunt.

    Aproape sigur iranianul din imagine a calcat pe bec si a facut ceva ne-la-locul lui. Iar daca a fost tratat ca atare, probabil si-a zis ca daca-i bal, bal sa fie. Fac ca la mama acasa. Ma dau jos de pe camila si-o bat de-o snopesc.

    Tin minte cum anul trecut parca a fost un client in US cu un E Class pentru care dealer-ul a platit masina de 2 ori si ceva. De ce? Pentru ca clientul a fost atat de parsiv incat chiar si cand dealer-ul i-a trimis acasa check-ul cu valoarea masinii baiatul nu l-a incasat pana cand nu a expirat termenul contractului. Pe urma a dat dealer-ul in judecata si a castigat dublu.

    Din mii de clienti de BMW M6 trebuie sa fie macar un marlan care a dat de bani si crede ca i se cuvine totul pe lumea asta. Daca ar fi M6 atat de proaste, cum de nu s-a trezit nici un neamt, elvetian sau suedez sa dea cu toporul in masini? Eu cred ca @Vasilica are dreptate. Culoarea pielii uneori spune multe ...
    20 13
  • septembr
    NEMTII au cazut atat de rau incat nici RESPONSABILITATILE nu si le mai asuma. RUSINE BMW, RUSINE. Ma mir cum de vor parteneriat cu oameni seriosi ca japonezii, care intervin chiar si la cea mai mica problema. Sa le fie RUSINE, aveam pretentii mari de la ei. Am avut pe mana un seria 3 vechi acum multi ani, luat din Austria, acum cu faza aceasta nici nu vreau sa mai aud de masinile lor de Nesquik.
    Felicitari proprietarului, in primul rand omul si-a facut o mare dreptate dand dovada de un caracter maret : '' ma respecti, te respect '' cam asa a reactionat si proprietarul . Sper din tot sufletul ca BMW sa plateasca amarnic miliarde proprietarului dupa aceasta bataie de joc. Iar apoi nici sa nu mai cumpere de la ei.
    18 20
  • Eu pot sa speculez totusi dc l-au refuzat, numele sau poate provoca confuzie, il cheama Hadi si se poate confunda cu Haudi, hai sa fim seriosi, s-au gandit c-a fost platit de Audi, eu cred ca asta este motivul principal si desigur, dealer-ul a fost evreu.

    Acum toti care viseaza "moarte Bmw" se bucura, este material "de bagat", de la un seria 3 vechi de acum multi ani la M6 este cale lunga, bineinteles nu pt unii, dar vorbind serios nu se stie clar ce-a fost acolo, cand Bmw a anuntat cateva zeci de posesori de M5 si M6, modelele noi, la inceputul anului in SUA ca este o problema cu pompa de combustibil si trebuie schimbata, in garantie, atunci a fost ok si n-au mai fost jegosi, plus ca fac destule rechemari si ei doar ca nu fac mare tam -tam cum fac altii, in acest caz nu spun cine are dreptate pt ca nu stiu, dar ceva este acolo de nu-l baga nimeni in seama pe...Hadi:).
    16 10
  • AndreiRN
    Pt astfel de cazuri in SUA sa facut legea ca daca duci masina la dealer in reparati de 3 ori cand este in garantie sunt obligati sa o inlocuiasca.
    Oricum BMW a imbogatit foarte multi mecanici.
    23 10
  • AndreiRN ai foarte mare dreptate stiu mai mult de 10 persoane care baga bani in BMW de se satura
    17 13
  • Ce nu inteleg unii este ca cei care baga bani in Bmw de se satura nu prea se satura de masina in sine, poti sa nu bagi bani deloc intr-o masina si sa te saturii repede de ea, apoi poate unii au bani si le face placere, pasiunile costa.
    18 6
  • Eulescu
    Si eu sunt nervos si sunt in stare de asa ceva chiar daca poate nu-mi permit unul, dapoi un om de afaceri care nu stie ce sa faca cu banii ? Cred ca o meritat zecile de mii de euro ca sa isi faca cunoscuta identitatea si sa devina faimos. :)))
    9 8
  • Un prost, nu are ce face cu banii. MAI SI RADE!!!!!!!!!!!!!!!!!
    6 16
  • P.S.: Daca tot a spus Hadi ca va repara masina ca sa o distruga din nou, DIN BANII LUI, de ce nu a reperat-o de la BUN INCEPUT (DIN BANII LUI)!
    4 15
  • Mda, in timp ce BMW se face de rusine in vazul lumii la Fankfurt, taiota, pe tacute bate recorduri dupa recorduri. La recall-uri. In prezent este in derulare un recall la recall. Daca n-ati auzit de asa ceva in in viata voastra dati-mi voie sa va explic.

    Mai intai au facut un recall la Rav4. Dar pentru ca japii sunt niste supraoameni le-au dat voie mecanicilor care au executat lucrarea sa faca treaba dupa cum simt ei ca e mai bine. Adica ordinea operatiilor putea fi aleasa dupa pofta inimii. Dupa o vreme insa si-au dat seama ca ceva nu e in regula si au trimis de la centru punct cu punct cum trebuie inceputa si terminata toata treaba. Drept urmare, masinile tocmai "reparate" au fost chemate din nou in service.

    Acuma fanii japo, va puteti pune o pernita moale sub genunchi, sa nu raciti, si sa incepeti mataniile in fata siglei taiota. Este cea mai fiabila si mai tare. Recall la recall va marturisesc ca inca n-am auzit. Am ramas traznit de admiratie.
    14 14
  • Robert_444
    Chiar saptamana trecuta a venit un M6 modelul vechi cu ceva asemanator, trancanea in treapta a 2-a, pathetic, l-am trimis la plimbare, daca nu si-a luat Lexus asa ii trebuie.
    8 24
  • @@pamflestene
    Si Bmw face recall-uri, sunteti voi obsedati de Toyota, cum s-a mai spus, nu toata lumea face asa mare reclama la rechemari, stiu doar clientii, asteptati voi mult si bine pana da Bmw faliment, suferinta usoara baieti.
    18 6
  • Pai normal, este putin mai ieftin.
    14 3
  • Mai bine mi-ar fi facut o cadou mie asa stricata cum era :))
    Ce sa zic...se mai intampla si la case mai mari.
    Din 100% modele produse M6, probabil 2 % sunt facute prost. Mai e si cum o nimeresti masina....
    Si pe la noi s-au plans unii de masini scumpe. Unu cu A7 altu cu un Bentley Continental Flyng Spure.
    Asta e...are bani sa cumpere altul sau sa ia CL 65 AMG si gata.
    16 2
  • Ivanof
    Toti nenorocitii trebuie sa plateasca pt faptele comise, la fel si conducerea BMW va trebui sa plateasca crancen. Rusinika.
    12 15
  • Dupa cum spuneam, la stirea cu moartea japonezului care a creat Corolla si brandul Lexus nu s-au inghesuit pasionatii, sa ne spuna niste vorbe frumoase despre istoria lor, dar aici cu Bmw...se roaga sa intre in faliment, asa-i Robert? Pai tocmai tu sa nu spui o poveste frumoasa de Lexus? Pai "pathetic" intr-adevar.
    18 6
  • @dan_grc
    Tu lasa-l pe Robert si brandul Lexus, tu fa-ti probleme de ce va patii marca ta mult iubita dupa urma acestor intamplari neplacute. Sper ca omul sa fie unul cu '' o putere '' extraordinara, magnat, multi miliardar , altfel finantistii vor avea de indurat multe procese pe carca.

    Tot respectul, stimabile !
    6 15
  • @@dan_grc, si ce crezi tu ca va pati BMW? Nu este nici primul si nici ultimul constructor care se confrunta cu asa ceva. Unu' si-a facut de ras Audi-ul in centrul Bucurestiului, Mercedes a facut recall-uri fara sa anunte nimic si pana la urma s-a aflat de ele, asta ca sa nu mai spunem ca oricum ca fiabilitate de-abea acum Mercedes se pare ca si-ar fi revenit. Volvo s-a facut de cacao cand a chemat presa sa prezinte marea lor invovatie in domeniul sigurantei si tocmai atunci au clacat. Si asta inseamna ca vanzarile nu merg?
    Ce a patit nenea cu BMW e o picatura intr-un ocean. Nu sta imaginea si prestigiul BMW in asa ceva. Oare cati din cei care au BMW s-au confruntat cu ce a patit nenea arabu'? Iti dai seama cat de tare a fost afectat numai dupa cum zambea. Stai tu linistit, ca dupa o tura cu un Seria 7, un M3 sau un Seria 6 Gran Coupe nu ar mai fi asa suparat pe BMW.
    Dar cine stie, poate ca individul nu a respectat sfaturile constructorului SCRISE in manualul masinii, poate nu a facut reviziile la timp, poate nu a tinut cont ca masina a fost in rodaj... poate ca a avut gura mare, a inceput sa jigneasca sau sa ameninte, poate ca masina chiar a avut probleme... poate, poate....
    16 3
  • @LauCalin
    Eu sunt un om corect si cinstit, dar nu accept greselile. Eu respect cerintele altora, dar sa le respecte si ei pe ale mele.Asa si aici. Ai inteles la ce ma refer? Restul nu ma intereseaza sincer. Eu sunt aici sa comentez subiectul de fata nu sa redeschid alte subiecte si sa ma erijez catre alti producatori. Scuza-ma.Ce a facut BMW trebuie sa plateasca si cu asta basta. Nesimtirea se plateste. O seara frumoasa !
    14 11
  • Marian
    Eu nu inteleg ce vina are masina. De ce trebuie sa se razbune omul pe ea ? Pai daca ai 120.000 de euro si nu ai cap, cu ce e de vina o masina ? Daca avea omul doar 10-15.000 de euro si nu stia ce sa aleaga de banii astia il intelegeam. Dar cand ai 120.000 de cheltuit pe o masina si tu iei tocmai BMW, pai iti meriti soarta. sa bagi acum si mai multi bani sa o repari si sa mai faci o data tot asa. Daca n-ai avut creier sa-ti cumperi masina si vrei sa te spargi in figuri, atunci asa-ti trebuie.
    Oare cat timp va mai trece pana se vor lumina unii ca BMW nu face masini fiabile ? Trezireaaaaaaaaaaaaaaa !
    Din pacate a murit un om care a creat o masina ce se poate lauda ca face istorie. Japonezii fac masini, telefoane, camere foto si multe altele, germanii fac gadgeturi !
    7 16
  • @@LauCalin, imi pare rau daca te-ai suparat, nu asta era ideea.
    Oricum stirea este incompleta. Daca chiar era o problema a masinii, BMW era OBLIGAT NECONDITIONAT sa faca ceva in privinta asta. Zau asa, sunt multi romani care au fost nevoiti sa mearga in afara sa-si repare masinile in garantie pentru ca ai nostri mecanici de la dealeri bat campii. Si revin la cazul din primul meu post. Mercedesul Clasa E cu "zgomot tehnologic" a ajuns in Austria dusa de seful meu. Si ce crezi, imediat au aflat problema, au spus despre ce e vorba, au spus ca dureaza doua zile pentru ca trebuia nu stiu ce inlocuit la motor si nu aveau piesa pe stoc, motiv pentru care au oferit o noapte cazare gratuita la hotel si la sfarsit pentru problema cu pricina au oferit o garantie separata de 2 ani. Deci se poate.
    Asa ca, in cazul de fata, de reparat in garantie, daca chiar este un defect de fabricatie, se poate repara.
    Pe de alta parte, ma gandesc ca individul fiind un om foarte bogat si probabil si influent, cei de la BMW ar fi avut un motiv in plus sa repare masina. Chiar si asa, nu au facut-o.
    Eu sunt de parere ca una e defect de fabricatie si alta e defect datorat unei exploatari necorespunzatoare. Si inclin sa cred ca este vorba de exploatare necorespunzatoare. ORICE produs din lumea asta merge bine in primul rand daca respecti ce ti-au recomandat cei care l-au fabricat. Tipul a fost la dealerul din Italia, cei din Italia l-au trimis in Germania si s-au spalat pe maini, Germania a spus ca trebuie sa se ocupe Italia pentru ca de-aia au dealeri si service-uri acolo, iar individul s-a plictisit si s-a pus cu ciocanul pe masina. Ca sa faci asta eu cred ca trebuie sa ai ceva probleme cu capul. Daca isi luase un simplu Fiat Bravo sau VW Golf murea cu ei de gat pentru ca sigur muncea mult mai greu pentru 15-20000 de euro, fata de nenea care a dat 120000 de euro si zambeste.
    Putea mai bine sa o doneze, asa, jaf cum era, si sa-si cumpere Mercedes si toata lumea era fericita.

    @Marian, ca fapt divers. Citeam aseara pe forumul Mazda ca prima revizie (la un an) pentru o Mazda 3 e vreo 800 de lei (cand se schimba doar uleiul si filtrul de ulei). Iar cea de la 60000 de km ajunge pe la 2000 de lei. Si vorbesc de Romania. Atat am avut de spus. Fata de nemti japonezii ofera in primul rand fiabilitate. Problema este ca de multe ori fiabilitatea nu e totul. In rest cam sunt in spatele nemtilor.
    13 4
  • @LauCalin
    Nu m-am suparat stai lin, dar cand incepe cate unul sa '' etaleze '' bradul '' alb-albastru'' ( bavarez) chiar si atunci cand ii este prezentata o asemenea situatie critica pe care a pututo intampina saracul om ma supar intr-adevar, adica nu ca ma supar nu suport.
    25% sa zicem ca iti dau dreptate. Comentariile tale nu sunt pertinente, ci foarte pertinente, uneori chiar imi face placere sa citesc, si recunosc asta. Dar cu toate astea ii las pe fani sa '' desconspire '' :D .O seara cat mai placuta !
    5 6
  • Terck13
    Caz real sau doar cusut cu ata alba?
    Eu unul cred ca nenea Hadi nu se asigurase cand a cumparat acel M6 de asta refuza BMW sa il repare.. in md normal BMW are 2 sau3 tipuri de asigurari .
    La cumpararea masinii omul are optiunea de face acesta asigurare sau nu . In baza acestuia BMW te asigura ca orice sa pice la electrice sau la mecanica el va inlocui aceste piese sau ansamblu depinzand si de numarul de KM facuti REALI la masina.
    Acuam sa va pov ce am patit eu ca sa intaresc afirmatile de mai sus:
    Detin un 118D asta vara mi s-a dus pompa de DTC si DSC de la ea (se blocase asta imi zisesera cei de la service) omul de acolo ma intrebase de asigurare daca o am sau nu. Evident aveam pt ca la caumparare dealerul imi explicase pt ce foloseste si cum o pot amortiza in cazul unei probleme la masina (si a avut dreptate). Am data asigurarea si costurile mele se redusesera la 30% din pretul initial (asta pt ca ma situam in campul de km unde nu ma despagubeau 1005 ci doar 70%). Asa ca nenea Hadi cred ca vroia sa faca un mic mis-mas si nu ii iesi si de nervi se hotara sa omoare masina . Eu i-as recomanda sa se trezeasca si sa dea masina sunt doritori de chilipiruri sau de piese :)
    8 0
  • Marian
    @LauCalin: Si cam cat ajung reviziile echivalente la un BMW ? Ma refer la revizii facute in ateliere de profil, nu in cele de la coltul blocului.
    Si ma indoiesc ca japonezii sunt in spatele nemtilor la multe. Daca e sa vorbim doar de masini, nu numai fiabilitatea e luata in calcul in studiile de satisfactia clientului ci si service, cat iti place masina si ceea ce iti ofera. Si daca te vei uita la satisfactia clientilor din mai multe tari europene, chiar si Germania, nu vad BMW si Audi pe primele locuri anual.
    Sa nu incepi si tu sa-mi spui ca japonezii ii platesc pe germani "sa stea la coada" dupa ei sau ca ei fac studii platite tocmai in Germania . Vezi ca Toyota e cel mai apreciat brand din lume si sunt convins ca nu doar datorita fiabilitatii. O masina nu trebuie sa fie doar fiabila, ci trebuie sa-ti ofere acel "ceva" compus si din dotari, confort, siguranta, care sa te determine sa dai banii pe ea.
    Oricum, iti dau perfecta dreptate in legatura cu utilizarea masinilor. Daca nu le folosesti cum trebuie si crezi ca daca e BMW si ai dat 120.000 euro pe ea, poti merge cu 100 km/h in treapta 1 de viteza (exagerez putin ...) atunci nu e de vina masina ci utilizatorul.
    7 5
  • inexorabil
    Eu am reuşit să calez un motor de BMW...Nu mi se păruse nimic suspect la fiecare verificare a nivelului de ulei şi, totuşi, treptat s-a scurs tot şi, astfel, m-am trezit la peste 100 km/h...cranţ-cranţ-cranţ, frecare "fier pe fier". Nici nu era maşina mea. Degeaba trecuse ITP-ul, dacă un prăpădit de martor de bord nu s-a aprins când era cazul. Dar, ca autor al delictului, am fost numai bun de plată (volens-nolens, am intrat puternic în rezerva dedicată achiziţiei Buick-ului s.h.). Nota bene, maşina respectivă găzduia al doilea motor, relativ nou...Acum să nu înţelegeţi că hulesc BMW sau "triada", dar, când le zic celor din jurul meu că vreau un motor american de acum 20-25 de ani, care să mai reziste încă pe atât, se uită la mine ca la un dement...
    17 1
  • Este un M totusi nu are treaba cu cazanele aduse de voi in discutie deoarece respectivii nu fabrica un rival pe orice M.Poveste cusuta cu sfoara alba nicidecum cu ata.
    La ce comentarii sunt mai sus imi intareste si mai tare ideea de ce traim in mocirla din tara asta.
    10 1
  • @Marian, in primul rand Mazda este marca de volum, iar BMW e premium. Este evident sa vorbim de alte costuri de intretinere si revizii.
    In al doilea rand, asa cum am spus japonezii stau mai bine la capitolul fiabilitate decat nemtii. Dar iti recomand sa iei la analizat si drive test o Toyota Auris si un Golf VII sau un Ford Focus si vei intelege ce vreau sa spun. In plus, uita-te la performantele unui Golf de baza si ale unui Auris de baza, compara puterea si consumul raportate la performante si vezi ce-ti da. Mergi cu ele, analizeaza ergonomia, tinuta de drum, finisajele sau confortul si vei intelege ce vreau sa spun. Nu este locul potrivit sa dezbatem prea mult acest subiect. Suntem off topic.
    10 6
  • Marian
    @LauCalin.
    Multumesc pentru sfat. Am condus cele 3 modele enumerate de tine si am tras o concluzie.
    PS. Performantele pe hartie nu ma incalzesc. Daca Ford a scos Ecoboost de 1 litru cu 120 CP, il astept sa vad cat duce, nu ma reped la el. Golful e bun si el, insa il consider sub Auris. Parerea mea.
    13 7
  • @Marian
    Daca faceai test drive cu Auris si cu Golf 7 iti dadeai seama ca Golf e superior.Numai un fanatic japonez neaga evidenta.
    10 11
  • dacia va ramane in istoria auto...cea mai buna masina ieftina facuta vreodata...si asa va fi. Am un service auto in Koln....Din 10-15 masini care calca pragul meu einen tag, 4 sunt bmw, apoi audi 2 pe zi maxim, kia si ford, rar megan kombi, r21, . Cu astea traiesc. Rar am un logan, megane coupe, lada, hyundai. Apoi jeepuri si alte zugen...Deci masina buna depinde cum o conduci dar conteaza marca..BMW pentru mine e identic cu o kia sau dacia...e bun cat e nou dar Dacia traieste mai mult si mai buna si putin de reparat la motor. N-am avut probleme, sunt din Sibiu si ma mandresc cu DACIA. Dacia viele Jahre leben BMW ist scheiße.
    7 9
  • Pentru mine el este un prost cu P mare, atat nimic mai mult....
    7 3
  • Cu siguranta, fie ca a fost platit de cineva fie are urgent nevoie de spitalizare.... dar ma impresioneaza rezistenta BMW-ului. Sa fi fost alta marca... intra ciocanul in caroserie din prima:))
    6 5
  • @@Marian, acum hai sa privim si altfel lucrurile. Poate ca omului ii plac mai mult masinile japonezele si pentru el sunt cele mai bune. Nu-i poti impune un mod de gandire.
    De exemplu poate ca Volvo nu e cea mai buna masina din lume, poate un Lexus e mai fiabil, un BMW mai dinamic si un Mercedes mai confortabil, insa pentru mine e marca perfecta. De ce? Pentru ca mereu mi-a placut foarte mult si am avut incredere si am sperat ca va fi bine si in momentele dificile. :)
    8 3
  • "Eu sunt un om corect si cinstit"....mai Robert, chiar asa? :). Pt cine nu stie, domnul Robert cu 17 nickuri este fostul @mafia si @samba, mai corect decat tine nu este nimeni:). NU ma intrebati de unde stiu cine este, stiu:).
    8 3
  • Luca, nu cred ca pui corect problema. Mai intai spune-mi cate masini sunt inmatriculate in cadrul fiecarei marci si apoi ne lamurim de ce ai atatea nemtesti in service. Hai sa fim seriosi, cate Dacia sunt inmatriculate in Köln? Dar Lada? De cand nu se mai fabrica Renault 21 si cate mai circula? Si cate procente din productia R. Megane sunt coupe? OK, Logan este un produs care se vinde bine; te poti mandri cu Dacia, dar nu trebuie sa improsti cu noroi alte marci auto.
    6 1
  • Asa este, o dacia de 10-12 ani este clar mai buna decat un Bmw de aceeasi varsta, mai ales la table, n-o sa vezi pic de rugina, sta bine pe roti, ce sa mai, 20 de ani n-ai treaba cu ea.
    6 5
  • @inexorabil
    Cu tot respectul. Aceeasi soarta a avuto si cativa clienti care venisera la service. Li se calase '' bijuteriile '' din cauza ca unele dintre supape aveau probleme, si zicand ca ''au BMW si sunt jmekeri '' le-au forjat pana s-au calat. Nu mai zic de supapele de admisie, care le trebuiau kit de reparare vanos. O seara frumoasa !
    4 8
  • @@inexorabil
    Cu tot respectful, dar forjarea motorului este o notiune straina pt o Corolla obosita din fabrica, daca ma intelegi ce vreau sa zic, pensionarii n-au nevoie de forjare, de aia se strica mai greu, stii tu 1.6 si 90 de cai, merge in ritmul ei, pe partea dreapta extrema a drumului, o lasi si la nepoti daca e ceva.
    10 6
  • @@@inexorabil
    O mica precizare : Motorul de 1.6 de la Toyota dezvolta 132 CP, nici macar cel de 1,33 nu dezvolta 90 , ci 99CP ........esty penibil amice.
    2 6
  • Dr. Scooter
    BRAVO! Dacă era neamţ, vindea rabla în România... Are dreptate omul: maşinile germane sunt prost concepute, sunt nefiabile şi prost asamblate, vandute la preţuri nesimţite. Am avut maşini nemţeşti (Audi - VW), ştiu prea bine despre ce e vorba şi SIGUR nu mă voi mai atinge în veci de rablele astea...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru