Viitoarea generație BMW M3 va fi disponibilă în trei versiuni: vârful de gamă va oferi circa 500 CP

de Cornel Șocariciu
Joi, 31.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul BMW M3 va fi prezentat în 2019, iar surse apropiate companiei spun că sedanul de performanță va fi oferit în trei versiuni. Din oferta producătorului german nu va lipsi și o variantă cu roți motrice spate și cutie manuală. Vârful de gamă promite circa 500 CP.

Noua generație BMW Seria 3 a fost prezentată în premieră în cadrul Salonului Auto de la Paris. Sedanul constructorului german oferă atât motoare pe benzină, cât și unități diesel. În prezent, cea mai potentă variantă poartă numele de M340i xDrive (foto) și este echipată cu un motor de 3.0 litri capabil să genereze 374 CP și 500 Nm.

Dar fanii producătorului german așteaptă cu nerăbdare lansarea noului M3. O serie de voci apropiate companiei spun că viitorul sedan de performanță va fi prezentat în cursul anului curent, însă producția ar urma să înceapă în 2020.

Aceleași surse spun că viitorul M3 va folosi același motor de 3.0 litri cu șase cilindri, iar nemții vor pregăti trei versiuni. Prima dintre acestea ar urma să poarte numele de Pure și va fi disponibilă cu transmisie manuală și roți motrice spate. În acest caz, motorul va oferi 450 CP.

A doua variantă va fi disponibilă cu sistemul de tracțiune integrală M xDrive și cu o transmisie automată.

În cazul acestei versiuni, resursele motorului vor crește până la 480 CP. Vârful de gamă va fi comercializat sub numele de M3 Competition, iar unitatea pe benzină va oferi circa 500 CP.

Indiferent de varianta aleasă, BMW M3 va avea suspensii adaptive, un diferențial M, un sistem de frânare mai performant comparativ cu versiunile "civile" și scaune sport.

Via | Bimmerpost | Motor1

Comentarii (1)

  • Costel
    ii mai fain rs4 fiindca ii caroserie cu mai mare versatilitate
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru