Viitoarea generaţie Chevrolet Volt se lansează în 2015. Europa nu se află printre pieţele pe care va fi vândut modelul american

de Mircea Meșter
Luni, 18.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Unul dintre cele mai complexe modele de pe piaţă trece în 2015 printr-o serie de schimbări adânci care va modifica structural şi tehnologic designul şi sistemul de propulsie. Chevrolet Volt nu va mai veni însă în Europa.

Noua generaţie a hibridului-electric Chevrolet Volt va fi lansată la începutul anului 2015, la Salonul Auto de la Detroit, şi va fi net îmbunătăţită din punct de vedere structural şi tehnologic. Aceasta este promisiunea celor de la Chevrolet, care au detaliat prin vocea lui Tim Mahoney, directorul de marketing al brandului american, câteva noutăţi ale viitoarei generaţii Volt.

Unul dintre cele mai avansate tehnologic modele de pe piaţă, Volt va suferi schimbări de ordin estetic odată cu noua generaţie, oficialii Chevrolet susţinând că noul model va aduce "îmbunătăţiri la toate capitolele, de la tehnologie la design". Conform jurnaliştilor de la Automotive News, una dintre cele mai serioase modificări vizează sistemul de propulsie Voltec, în care motorul termic de 1.4 litri de astăzi va fi înlocuit de unul cu trei cilindri de un litru care-şi va menţine rolul de generator pentru bateria cu care este alimentat motorul electric al modelului.

Vestea lansării noului Volt este una bună pentru Chevrolet în general, însă aceasta coincide cu dispariţia modelului din gama europeană a celor de la General Motors.

Deşi au câştigat mult-râvnitul titlu Maşina Anului în Europa în în 2012, Chevrolet Volt şi Opel Ampera - model cu care Volt împarte întreaga platformă şi tehnologie - vor părăsi Bătrânul Continent după 2015 pe de o parte din cauza vânzărilor slabe, pe de alta din cauza dispariţiei brandului Chevrolet din portofoliul european al celor de la GM. Opel promite totuşi un succesor full-electric pentru Ampera, despre care presa europeană susţine că va fi lansat până în 2018.

Opel Ampera este un Chevrolet Volt cu "faţa" modificată. Modelul Opel nu va mai fi nici el disponibil după lansarea noii generaţii Volt şi va fi înlocuit cu un model full-electric.

Urmareste Automarket
Lansat în decembrie 2010, Volt a fost anunţat ca o revoluţie în industria auto, sistemul său complex de propulsie reprezentând o noutate absolută pentru piaţa americană şi mondială.
Cu toate acestea, numărul total al exemplarelor Chevrolet Volt vândute de General Motors până în acest moment este de 65.000, deşi fostul CEO al celor de la GM, Dan Akerson, prognoza vânzarea a 60.000 de unităţi doar în anul 2012. Conform statisticilor oficiale, Chevrolet a vândut în 2014 aproape 11.000 de unităţi Volt, o scădere de 9% faţă de anul trecut, în care marca americană a reuşit să găsească 23.000 de cumpărători pentru modelului său.

Comentarii (1)

  • "Conform statisticilor oficiale, Chevrolet a vândut în 2014 aproape 11.000 de unităţi Volt, o scădere de 9% faţă de anul trecut, în care marca americană a reuşit să găsească 23.000 de cumpărători pentru modelului său."
    S-a terminat anul 2014? Primiti cu Plugusorul? Dar cu Sorcova? Aha, cu asta suntem plecati de mult timp? La anul si la multi ani!
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru