Viitoarea generație Mazda MX-5 va păstra motorul aspirat natural și propulsia spate

de Tiberiu Safta
Vineri, 08.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a anunțat că viitoarea generație MX-5 va păstra aceeași rețetă care i-a adus un succes enorm modelului decapotabil. Astfel, motorul termic aspirat natural va rămâne, la fel și platforma cu propulsie spate. Viitoarea generație MX-5 ar putea fi lansată în 2024.

Chiar dacă foarte mulți constructori au început să lanseze modele noi, inclusiv versiuni electrice ale unor mașini emblematice, Mazda nu va renunța la vechea formulă care a făcut din MX-5 un succes răsunător. Joachim Kunz, directorul pentru dezvoltarea produselor Mazda în Europa, a declarat pentru publicația Autocar că viitorul MX-5 va avea în continuare un motor termic aspirat și o platformă cu propulsie spate.

„Este emblema mărcii noastre și va fi mereu tratată special”, a declarat acesta. „Deocamdată se pare că vom avea această mașină pentru totdeauna, cu mărimea, conceptul și motorul termic”.

Kunz nu a oferit detalii despre viitoarea generație MX-5, însă aceasta ar putea fi lansată în 2024. Actuala generație este produsă încă din 2014. Chiar dacă această veste va bucura mulți fani, Kunz a recunoscut că va veni și momentul de a lansa o versiune electrificată a lui MX-5, până în 2030. Cel mai probabil, acel model va avea un propulsor hibrid convențional sau unul microhibrid pentru a menține o greutate mică a mașinii.

via Motor1

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    toate marcile ar trebui sa aiba un model de genul asta. cu hard top.
    5 2
  • Seriff
    O veste buna, bine ca nu o fac cu stecher, bravo.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru