Viitoarea Toyota GR86 ar putea primi un motor hibrid cu 3 cilindri

de Tiberiu Safta
Luni, 12.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor zvonuri noi, viitoarea generație Toyota GR86 ar urma să primească un motor mai mic, dar care va fi electrificat. De asemenea, se pare că odată cu viitoarea generație se va încheia și producția lui Subaru BRZ.

Actuala generație Toyota GR86 și, implicit, a lui Subaru BRZ, a debutat în 2021. În prezent, cele două modele dezvoltate în comun de către ambele mărci nipone primesc un motor boxer de 2.4 litri care dezvoltă 235 de cai putere.

Acum, au apărut informații neoficiale noi despre viitoarea iterație a lui Toyota GR86. Conform noilor informații, noul model ar putea avea un motor asemănător cu cel văzut la GR Yaris și GR Corolla, dar care va avea peste 300 de cai putere și care va fi cuplat la un sistem hibrid. Astfel, viitorul GR86 va păstra configurația cu motorul în față și cu tracțiune pe roțile din spate.

Dacă informațiile se vor adeveri, atunci este foarte probabil ca Subaru BRZ să fie retras din producție, din cauză că nu va mai fi folosit motorul boxer cu 4 cilindri.

În orice caz, cele două modele din prezent vor fi retrase din Europa în vara acestui an, din cauza noului pachet de siguranță GSR2 implementat de Uniunea Europeană.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • Nu știu ce-i mai rău, un model sportiv electric, care nu va mai fi ușor, așa cum este GR86, sau unul cu 3 cilindri ? Resping ambele variante .
    3 3
  • Banditos
    ai ceva informatii negative despre 3 cilindri (1,6l / 260CP) de la GR Yaris?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru