Viitoarele modele electrice Mercedes-Benz vor avea mai multe sunete artificiale pentru motor: șoferul va alege sunetul preferat

de Daniel Popescu
Miercuri, 14.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz va permite șoferilor de pe viitoarele sale modele electrice să aleagă sunetul preferat pentru motor dintr-o gamă variată de opțiuni. Sunetele vor fi disponibile prin sistemul multimedia MBUX.

Uniunea Europeană a impus încă de anul trecut constructorilor auto să folosească un sunet artificial pentru mașinile electrice la viteze de până la 20 km/h, cu scopul ca pietonii să le audă și să evite astfel producerea unor accidente.

Producătorii au profitat de această reglementare pentru a dezvolta apoi o serie de sunete pentru motor disponibile și la interior pentru șofer și pasageri.

De exemplu, Mercedes-Benz a anunțat că viitoarele sale modele electrice vor fi disponibile cu o gamă variată de sunete pentru interior, care vor putea fi selectate printr-un meniul al sistemului de infotainment MBUX. În plus, germanii nu exclud ca playlist-ul de sunete să fie actualizat ulterior prin update-uri over-the-air.

Oficialii Mercedes-Benz explică faptul că sunetele vor diferi și în funcție de modul în care șoferul accelerează, de viteza de parcurs sau de recuperarea energiei. În plus, sunetul va fi influențat și de modul de condus, astfel că selectarea modului Sport va produce sunete mai puternice și dinamice.

Nu în ultimul rând, Mercedes-Benz va integra sunete și pentru diverse acțiuni directe ale șoferului, cum ar fi deschiderea mașinii, pornirea mașinii sau conectarea la o stație de încărcare. Astfel, va exista un sunet distinct pentru momentul în care bateria va fi încărcată, sunet care va avea practic rol de notificare audio.

Recent, Mercedes-Benz a anunțat că va lansa patru modele electrice pe noua platformă EVA începând din 2021, și anume EQS, EQS SUV, EQE și EQE SUV.

Până la lansarea celor patru noi modele electrice de pe platforma EVA, Mercedes-Benz pregătește alte două SUV-uri electrice: EQA și EQB. Producția lui EQA va începe în acest an, în timp ce producția pentru EQB este programată să înceapă în cursul anului 2021.

Via Mercedes-Benz

Comentarii (2)

  • wow ... ce realizare, sa ai mai multe sunete din care sa alegi. Asta da masina premium... si mai ales un subiect de stire de breaknews
    7 2
  • Eu as opta pentru un sunet ce imita privighetoarea...si un cuc asa mai in fundal.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru