Imagini sub camuflaj cu Mercedes-Benz EQS, EQE și EQE SUV: noile modele electrice vor apărea pe piață începând din 2021

de Daniel Popescu
Miercuri, 07.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a publicat o serie de imagini sub camuflaj cu EQS, EQE și EQE SUV, modele electrice dezvoltate pe o nouă platformă care vor apărea în Europa începând din anul 2021.

Mercedes-Benz a anunțat în această săptămână o serie de planuri majore în prvinta gamei de modele electrice. Printre altele, constructorul german va dezvolta patru noi modele electrice pe viitoarea platforma EVA începând din 2021.

La scurt timp după acest anunț, constructorul german a publicat și o serie de imagini sub camuflaj cu trei dintre modelele electrice pregătite.

Primul dintre ele va fi sedanul electric Mercedes-Benz EQS, despre care producătorul a confirmat deja că va avea o autonomie electrică de 700 de kilometri. Noul model va fi disponibil pe piața europeană începând din 2021 și va reprezenta practic o variantă electrică a lui Clasa S.

Acesta va fi urmat de alte trei modele, două dintre ele fiind de asemenea testate în prezent de germani. Cu această ocazie, Mercedes-Benz a confirmat și numele cu care vor fi acestea comercializate: EQS SUV, EQE și EQE SUV, iar strategia de a identifica modelele cu aceste nume poate deveni ușor confuză pentru clienții finali.

Pentru moment, producătorul de la Stuttgart nu a oferi însă detalii concrete despre aceste noi modele electrice.

"Prototipurile camuflate aflate în teste vor avea elemente de design revoluționare pentru segmentul de lux.

Totuși, mai multe detalii despre designul modelelor EQS SUV, EQE și EQE SUV, cruciale pentru succesul lor, rămân pentru moment un secret pentru public", menționează Mercedes-Benz într-un comunicat de presă.

Până la lansarea celor patru noi modele electrice de pe platforma EVA, Mercedes-Benz pregătește alte două SUV-uri electrice: EQA și EQB. Producția lui EQA va începe în acest an, în timp ce producția pentru EQB este programată să înceapă în cursul anului 2021.

De asemenea, Mercedes-Benz a publicat și un teaser care anticipează conceptul Vision EQXX, care va avea o autonomie "spectaculoasă" de 1.200 de kilometri.

Via Mercedes-Benz

Comentarii (6)

  • Ce am citit aici? Astea sunt nume de masini?EQS, EQB,EQE și EQE SUV.
    5 2
  • Numai despre dezvoltare de motoare Diesel se vorbeste in ultima vreme...
    Grecule, unde esti?
    https://www.businessinsider.com/bmw-520d-engine-fires-bmw-korea-apologizes-for-defect-2018-8
    https://www.bmwblog.com/2020/08/19/bmw-hybrids-recall/
    1 10
  • netam-nissan
    nu sinteti la curent -sau nu prea curentat- cu trendurile dle Tatraurs, Mercedes-Benz vrea sa isi schimbe numele in Mercedes-Qenz.
    13 1
  • Sa presupunem ca noile denumiri au fost date de vreun algoritm AI??
    9 2
  • Edikkk
    Viitorul Mercedes este clar doar PHEV şi EV
    3 10
  • andrei
    viitorul asta fiind peste vreo 20 de ani probabil. ca se vor mai face termice mult si bine. nu e infrastructura, preturile sunt inca mari etc.
    bine, la MB e mai simplu, masinile lor oricum erau scumpe. ca mai baga 10-20k la pret nu se simte :) :)
    10 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru