Viitorul Mitsubishi Lancer Evolution ar putea avea 500 de cai şi două motoare electrice

de Bogdan Mirică
Luni, 22.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi va repoziţiona viitoarea generaţie Lancer Evolution, a XI-a la număr. Modelul ar putea să se bucure de 500 de cai putere şi să se bată cu nume grele ca Nissan GT-R şi Porsche 911.

Mitsubishi nu poate renunţa la un model simbolic cum este Lancer Evolution. Cu toate acestea, normele de poluare stricte îi vor forţa pe japonezi să adopte o filosofie nouă în ceea ce priveşte viitoarea generaţie a modelului de performanţă.

Lancer Evolution se va poziţiona ca un model de sinte stătător şi nu ca un derivat sportiv al compactei sedan. Vestea ar putea părea una bună, însă mai multe surse neoficiale susţin că repoziţionarea se va face într-un segment superior, nu atât de accesibil publicului. Potrivit Autocar, Lancer Evo XI, aşa cum este el denumit de fani, ar putea să se claseze în acelaşi segment cu Nissan GT-R şi Porsche 911.

Esential 500 de cai ar urma să aibă viitorul Mitsubishi Lancer Evolution.
Sunt nume grele, împotriva cărora japonezii vor să lupte cu un ansamblu de propulsie hibrid, creat special pentru a oferi o combinaţie perfectă între performanţe şi consum redus.
Cu toate acestea, platforma care va găzdui proiectul va fi tot aceea a modelului Lancer, din raţiuni economice.

Aşadar, în condiţiile în care noua generaţie Lancer este aşteptată anul viitor, ne putem aştepta ca versiunea Evo să debuteze la maxim 24 de luni după ea. Speculaţiile anunţă un tren de propulsie hibrid, care combină resursele unui motor pe benzină supraalimentat cu potenţialul a două unităţi electrice, pentru a obţine o putere totală de peste 500 de cai putere.

Urmareste Automarket
Sistemul de tracţiune integrală Mitsubishi Super-All Wheel Control va fi şi el disponibil, însă configuraţia sa mecanică va fi înlocuită de una în care motoarele electrice vor livra resurse punţii spate.
Arhitectura folosită anul acesta de Mitsubishi la celebra cursă de la Pikes Peak, pe modelul MiEV Evolution II, ar putea oferi o idee despre ceea ce vom vedea în viitor.

via motorauthority

Comentarii (6)

  • Bravo Mitsu. Daca ar aparea ar rupe gura targului, fiindca va fi clasat ca cel mai puternic si performant sedan compact din lume.
    15 11
  • nu chiar! cu 500 cp e sub RS6 si M5
    8 15
  • Anonimule, tu esti cumva prost sau te prefaci ? Pai RS6 si M5 sunt cumva sedanuri compacte ma boule ? Sunt din segmentul E , adica cuy 2 nivele peste C . E si normal sa fie mai '' vitamizate '' . Tu da exemple de aceeasi clasa si sa fie ceva dintr-o marca de volum nu premium ca iarasi gresesti. Deci asa ca exact cum am zis . Evo va fi cel mai performant sedan compact din lume daca va adopta asemenea propulsor. Si nu cred ca il va intrece careva foarte curand
    11 16
  • Si poate fi si chiar cel mai performat Hatch, asta in cazul in care va fi disponibila si in versiunea hatchback, in afara de sedan. Deci Golf R, OPC Astra si ce or mai fi, vor fi depasite cu avans dublu de putere :))
    11 13
  • S-au inspirat dupa noul NSX :)
    2 6
  • deci..wow...
    sa vedem cu ce STI iese si Subaru spre sfarsitul anului...ma astept la ceva intre 300 si 350 cp si de la ei...
    important e ca nu renunta la modelul asta de performanta...
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru