Viitorul Opel Corsa va fi inspirat din designul lui Astra GTC

de Mircea Meșter
Vineri, 17.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lăudat de jurnalişti şi de public pentru liniile sale dinamice, noul Opel GTC Astra va inspira la nivel estetic viitoarea generaţie a fratelui mai mic Opel Corsa.

Noua generaţie Opel Corsa, care va vedea lumina zilei în cursul anului 2014, va avea un design inspirat din cel al lui GTC Astra, versiunea coupe a compactei germane. Informaţia a fost furnizată astăzi de jurnaliştii britanici de la Autocar, care citează surse interne Opel.

Dacă ambele versiuni de caroserie ale viitorului Corsa (ctrei şi cinci uşi) vor veni cu o parte frontală care va aminti de cea a lui Astra GTC, varianta cu trei portiere a lui Corsa se va transforma vizibil faţă de cea cu cinci uşi, urmând să preia o linie mult mai dinamică şi mai agresivă. Designul va fi semnat de echipa europeană de design a celor de la Opel, chiar dacă aceasta nu are un lider în acest moment după ce Mark Adams a plecat la Cadillac, iar succesorul său, David Lyons, a ieşit şi el din companie cu câteva zile înainte să fie numit oficial.

Esential 2014 este anul lansării viitoarei generaţii Opel Corsa.
La nivel tehnic, noul Corsa se va baza pe o platformă pe care GM a utilizat-o deja în cazul noii generaţii Aveo şi a SUV-ului subcompact Mokka.
Principala provocare a inginerilor germani va fi aceea de a tăia din masa proprie a modelului de clasă mică, primele informaţii anunţând un Corsa care scade sub 1000 de kilograme pe versiunea de motorizare bază. Apropo de motorizări, cele mai importante apariţii vor fi cele ale unei unităţi diesel de 1.6 litri şi a unui motor pe benzină cu trei cilindri de 1.0 litru care va intra în recenta modă a motoarelor turbo de cilindree redusă începută de Fiat Group şi continuată de VW Group.

via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru