Viitorul Renault Twingo electric va fi produs în Slovenia

de Tiberiu Safta
Miercuri, 03.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit informațiilor din presă, viitorul Renault Twingo electric va fi produs în Slovenia. Noul model va fi lansat în 2026 și promite să aibă un preț de pornire mai mic de 20.000 de euro.

În luna noiembrie a anului trecut, Renault a prezentat oficial conceptul care anunță o viitoare generație electrică pentru modelul de oraș Twingo. Noul model va fi dezvoltat și construit de către Ampere, noua divizie de mașini electrice a mărcii franceze, iar acesta va fi lansat oficial în 2026. La momentul lansării, viitorul Renault Twingo electric promite să aibă un preț de pornire mai mic de 20.000 de euro.

Acum, potrivit publicației Reuters, am aflat și locul unde va fi produs viitorul model electric de oraș. Astfel, următoarea generație electrică a lui Twingo va fi produsă în Slovenia, la uzina de la Novo Mesto. Tot potrivit publicației, design-ul conceptului a fost deja "înghețat". Asta înseamnă că Renault a stabilit deja design-ul mașinii, iar acum poate să înceapă dezvoltarea tehnică a modelului.

Mai mult, potrivit informațiilor apărute în presa franceză, noul Renault Twingo electric va folosi baterii LFP, care promite să fie mai performante decât cele văzute la noul Renault 5 E-Tech.

Conform presei din Franța, bateria noului Twingo nu va depăși 50 de kWh, iar consumul de energie ar urma să fie de 10 kWh/100 de km. Astfel, autonomia ar urma să fie cuprinsă între 300 și 400 de kilometri.

La final, noul Renault Twingo va primi o versiune mai ieftină a motorului electric văzut la R5 E-Tech. Divizia Ampere va purta discuții cu mai mulți furnizori în următoarea perioadă pentru a construi noi prototipuri ale viitorului model.

via Reuters

Comentarii (8)

  • Banditos
    Bun asa! Si Springul?
    3 0
  • in sfarsit, a auzit si renault de lfp
    3 1
  • ACE - Craiova
    Foarte probabil acest RENAULT Twingo EV - la fel ca modelul termic - NU se va comercializa in Romania (chiar daca a obtinut un numar de 4* la testele EURONCAP, in anul 2014).

    DACIA Spring a "agatat" 1*, in anul 2021, la testele EURONCAP.

    Exista, din pacate, o diferentiere destul de evidenta intre modelele RENAULT si DACIA dpdv al sigurantei proiectarii si executiei masinilor....

    Din fericire pentru Romania, in tara noastra se produce si felina olteneasca FORD Puma - care a primit un rating de 4*, in anul 2022, la testele EURONCAP.
    4 9
  • Corecta remarca lui mda cu lfp, daca r5 etech ar fi venit cu lfp, ar fi fost cu adevarat complet.
    4 1
  • Dar ar fi fost mai scumpa și deci s-ar fi vândut mai puțin.
    0 4
  • @15:05
    dimpotriva, LFP este mai ieftina
    4 0
  • Carlos
    @ACE - Craiova oltene lasa-ne cu gioarsele voastre.

    Cat despre Renault si Dacia, daca nu te pricepi, de ce nu tii tu pliscul inchis?
    3 4
  • andrei
    Asta se va fabrica in Slovenia ,Sandero deja in Maroc. Nu am auzit sa se fabrice un model de Renault si in Romania. In curand o sa fabricam doar motoare ca nu mai avem capacitate ,iar extinderea actualei fabrici nici nu se putem problema. Ne pregateste usor,usor RENAULT pentru viitorul anunt. Stop fabricatie in Romania.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru