Viitorul SUV electric Lotus va debuta în 29 martie. Va fi produs în China

de Tiberiu Safta
Marti, 01.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul britanic de mașini sport a anunțat că va prezenta primul său SUV din istorie în 29 martie. Modelul, cunoscut sub numele de cod Type 132, va avea un propulsor electric și va fi produs în China la uzina din Wuhan.

Lotus se pregătește să intre într-o nouă eră din istoria sa odată cu lansarea primului său SUV. După mai multe imagini și clipuri teaser cu SUV-ul denumit Type 132, Lotus a confirmat acum că premiera noului model va avea loc în 29 martie.

Noul SUV Lotus va fi al doilea model electric al companiei după Evija și va fi construit în China, la uzina din Wuhan. Detaliile tehnice despre noul SUV Lotus sunt limitate în prezent. Ceea ce știm până acum este că Type 132 va fi bazat pe o platformă dedicată, care poate acomoda un acumulator de până la 120 de kWh. Mașina va avea două motoare electrice și va fi oferită cu tracțiune integrală.

Lungimea ampatamentului va fi cuprinsă între 2889 de milimetri și 3100 de milimetri, iar propulsorul electric va dezvolta undeva între 600 și 700 de cai putere. Cu aceste detalii luate în calcul, timpul de accelerație de la 0 la 100 km/h va fi în jur de 3 secunde. Mașina va avea și un sistem de încărcare rapidă, grație unui sistem de 800 de volți.

Noul SUV Lotus va fi echipat cu dotări avansate, precum LiDAR, elemente aerodinamice active și un instrumentar digital.

Lotus își propune să lanseze încă două modele electrice în viitor, după lansarea SUV-ului Type 132.

Primul va fi un coupe cu 4 uși, numit Type 133, iar al doilea va fi un crossover mai mic (Type 134) decât SUV-ul pe care îl vom vedea în curând.

Noul SUV Lotus va fi prezentat în 29 martie și este de așteptat ca vânzările modelului să înceapă la sfârșitul lui 2022 sau la începutul anului viitor.

via Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru