Volkswagen: 44.000 de exemplare ID.Buzz vor fi produse în 2023

de Tiberiu Safta
Marti, 28.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia de vehicule comerciale a constructorului german a anunțat noi planuri de producție pentru monovolumul său electric ID.Buzz. Astfel, pentru 2023, Volkswagen și-a stabilit ca țintă să construiască 44.000 de exemplare ale acestui model.

Volkswagen ID.Buzz a fost lansat în primăvara anului trecut. Monovolumul electric a fost unul dintre cele mai anticipate modele ale constructorului german din ultimii ani. În primul său an de producție au fost asamblate 10.800 de unități ale noului model.

Pentru 2023, cifra producției urmează să crească de aproape 4 ori mai mult decât cea din 2022. Astfel, divizia de vehicule comerciale, care produce noul model electric, și-a propus să producă nu mai puțin de 44.000 de exemplare ID.Buzz până la finalul anului.

Mai mult, producția modelului ar urma să crească și mai mult în 2024. Potrivit unor surse, modelul Volkswagen T6.1 nu va mai fi produs la Hanovra, ceea ce lasă mai mult spațiu de producție pentru ID.Buzz. Este probabil ca rata de producție să ajungă la 150.000 de exemplare pe an.

Până în prezent, Volkswagen a produs, deja, 32.000 de exemplare ID.Buzz în acest an. Producția include atât versiunea pentru pasageri Pro, cât și versiunea de transport marfă Cargo.

via InsideEVs

Comentarii (1)

  • Uauuuu 170/zi, costurile logistice o distracție, iar investiția se va amortiza in aprox. 20+ ani.
    Cine le produce componentele sunt convins ca-s intr-o petrecere continua, ca de lucru n-au ;)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru