Volkswagen a prezentat noul Golf 8 GTI GTC: modelul de circuit va fi utilizat în seria Global Touring Cars din Africa de Sud

de Cornel Șocariciu
Vineri, 03.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen Motorsport a prezentat noul Golf 8 GTI GTC. Modelul a fost gândit pentru a concura în seria Global Touring Cars din Africa de Sud și este echipat cu un motor capabil să ofere peste 270 CP.

La finalul lunii februarie, Volkswagen a publicat primele imagini și informații referitoare la noul Golf GTI. Hot Hatch-ul producătorului german este echipat cu motorul pe benzină de 2.0 litri și dezvoltă 245 CP și 370 Nm. Modelul va ajunge pe piața din România în a doua parte a lunii septembrie, iar prețul de pornire comunicat de producătorul german va fi de circa 33.000 de euro.

Acum, divizia Volkswagen Motorsport a prezentat prima versiune de competiții dezvoltată pe baza noului Golf GTI. Modelul va fi utilizat în Global Touring, competiție de turisme înființată în 2016. 

În acest sezon, Volkswagen Motorsport va înscrie două mașini în competiția desfășurată în Africa de Sud, acestea urmând să fie pilotate de Keagan Masters (campionul GTC în 2019) și Daniel Rowe (campionul GTC2 în 2016).

Producătorul german nu a anunțat lista completă a modificărilor pregătite pentru noul Golf 8 GTI GTC. Nemții au menționat un șasiu tubular din crom-molibden (conform regulamentului competiției) și un motor cu peste 270 CP cuplat la o transmisie secvențială cu șase trepte dezvoltată în Africa de Sud.

Pentru moment, sezonul 2020 al Global Touring Cars a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

Conform celor mai recente informații, competiția ar putea începe în luna august, prima etapă urmând să aibă loc la Zwartkops Raceway din apropiere de Johannesburg.

Via | Volkswagen Motorsport | Motor1

Comentarii (7)

  • Nu inteleg de ce atat de putina putere ca doar e de circuit nu de strada,sunt firme de tuning care duc motorul asta la 350cai si mai ofera si garantie,in rest,misto masinuta,pacat ca-i volanul pe partea gresita.
    6 0
  • someone
    si eu stiam ca masinile din CTR au undeva la 330-350 cai . ciudati acesti doar 270.
    6 0
  • bau-bau
    interesant e ca masina asta e urata si modificata
    13 1
  • Conteaza in ce plaja de turatii obtine acei cai si ce cuplu are motorul.
    De exemplu eu as prefera 200 CP pe toata plaja de turatii :)
    3 1
  • Masina nemteasca buna doar pentru viteza ,la fiabilitate in timp este naspa.
    6 3
  • andrei
    nu prea e chiar asa cu caii. nu e suficient sa ii ai pe toata plaja de turatii. pe liniile drepte 200 cp nu te duc la ce viteza te duc 300 de exemplu. si ai linii drepte pe orice circuit. da, stiu, virajele sunt importante, dar si liniile drepte.

    mai dinamo, tu vezi-ti de divizia B ca retrogradati anul asta :)
    6 1
  • Ba andrei ai cumva masina nazista , oricum sa ramai cu masina ta de cocalar.
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru