Volkswagen Amarok ajuta echipele din Dakar

De Iulian Cazacu
Publicat Sambata, 09.01.2010
Amarok, pick-up-ul Volkswagen, apare in Raliul Dakar 2010 ca masina de asistenta a Volkswagen Motorsport si ca masina oficiala a organizatorilor.

Esential

35 de pick-up-uri Volkswagen Amarok sunt prezente la Raliul Dakar

Cu cateva luni inainte de lansarea oficiala in Europa, pick-up-ul german participa la Raliul Dakar din America de Sud. 35 de exemplare Amarok isi arata puterea, fiabilitatea si performantele off-road, fiind puse la dispozitia organizatorilor si ca masini de asistenta pentru echipa Volkswagen.

"Suntem entuziasmati sa testam noul Amarok in cadrul acestei competitii, cea mai dura de acest gen din lume, inaintea lansarii oficiale", declara Stephan Schaller, director al Volkswagen Commercial Vehicles. Proiectat sa ia cu asalt off-road-ul, Amarok e dotat cu un diferential electronic (EDL) si Off-Road ABS, care reduce considerabil distanta de franare in conditii de off-road sau pe drumuri neasfaltate. La viteze sub 32 km/h se activeaza sistemul Hill Descent Assist care ajuta la coborare, in timp ce sistemul ESP Plus, care include Hill Hold Assist, previne coborarea cu spatele, tinand vehiculul pe loc pana cand soferul apasa acceleratia.

Raliul Dakar a inceput din Buenos Aires pe 1 ianuarie si a ajuns la mijlocul competitiei, Volkswagen aflandu-se in acest moment pe primele trei pozitii la categoria Masini si fiind aproape de a reedita performanta de anul trecut, cand germanii au castigat fara drept de apel in Chile si Argentina. Concurentii vor strabate Anzii pana la Antofagasta pe coasta Pacificului, in Chile, dupa care vor reveni in Buenos Aires, pe 17 ianuarie.

Ruta include trecerea prin munti la altitudini mai mari de 4000 de metri, cat si traversarea celui mai uscat desert din lume, Atacama, atat masinile cat si echipele fiind supuse unor teste extreme. Desi nu concureaza, cei care conduc Amarok-urile sunt totusi supusi constat presiunii, fiind nevoiti sa tina ritmul concurentilor sau chiar sa-i depaseasca.

Volkswagen Amarok va fi disponibil ca double cab cu patru usi, urmand sa apara si versiunea cu doua usi single cab in 2011. Pick-up-ul german combina robustetea cu tehnologie inovativa, standarde inalte de securitate, consum excelent si standardele de confort, calitate si fiabilitate recunoscute ale brandului Volkswagen.

via | Volkswagen

Comentarii (5)

  • ..........
    foarte reusite vomkswagen-urile astea
    19 7
  • Eh
    Parca arata mai bine decat Hilux si are si un plus la interior. Daca nu dezamageste la fiabilitate (acolo unde conteaza) va fi un hit.
    15 4
  • Lucica
    Mai bine decat Hilux......
    si are un plus la interior.
    Am cautat si eu aici sa vad cum arata interiorul,dar nu am gasit nimic.Amarok-ul este nou si merge perfect.Doar nemtzii de la mercedes au experientza la categoria asta de masini.Japonezii au experientza de zeci de ani.Amarok are de batut experientza celorlaltzi.Sincer sa fiu ,nu cred ca vor reusi,dar daca reusesc,bravo lor.Pana atunci au de muncit.
    5 11
  • hahaha
    seamana pe dacia duster
    3 17
  • la raliul asta parca luasera startul si aia de la bmw ! oare ce s-a mai intamplat cu ei ???termina vreo masina din cele 6???
    12 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru