Volkswagen anunță că electricul ID.3 va fi construit și la Dresda: producția la uzina germană va începe în toamna lui 2020

de Paul Cosma
Marti, 19.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen ID3 va fi construit și la Dresda, pe lângă uzina din Zwickau, conform unui anunț al companiei germane. Producția lui ID3 la fabrica din Dresda va începe în toamna anului viitor.

Prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, ID3 a fost primul pas mare făcut de Volkswagen în direcția electrificării.

“Vârful de lance al ofensivei electrice” de la Volkswagen va fi produs la uzina din Zwickau, dar și la Dresda, potrivit ultimelor informații venite din partea oficialilor germani.

Volkswagen a transmis că producția lui ID3 în cadrul “Gläserne Manufaktur” din Dresda va debuta în toamna anului viitor. În urmă cu două săptămâni, primele exemplare Volkswagen ID3 au ieșit pe poarta fabricii din Zwickau.

Șeful VW a declarat că ID3 are un cost de producție cu 40% mai mic decât versiunea electrică a lui VW Golf, în principal datorită noului pachet de baterii.

Via Volkswagen

Comentarii (2)

  • Mecanicul
    Sa-l faca unde vor ei, numai sa-i puna pompa de caldura si sistem incalzire/racire la baterii.

    Din cate am inteles, in Romania, cam vor sa-si bata joc...sa le trimita fara pompa de caldura si incalzire/racire la baterii!

    Dar mai scumpe decat in Norvegia...
    ...in Norvegia costa 32.000 euro cu pompa de caldura si sistem incalzire/racire la baterii in standard

    ...in Romania 36.000 euro fara pompa de caldura si incalzire/racire la baterii...in Romania NU exista nici macar ca optiune!!!
    10 2
  • Nici Leaf-ul nu are pompa aia, plus ca noi Romanii oricum aducem SH-uri din Germania... asa ca :) e ok.
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru