Volkswagen anunţă o rechemare în service pentru Caddy: aproape 600.000 de unităţi sunt afectate

de Sebastian Toma
Joi, 27.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va face o rechemare în service pentru utilitara Caddy, modelele afectate fiind produse între 2003 şi 2013. Rechemarea vizează înlocuirea telescoapelor de la uşa hayonului.

Esential 589 de mii de unităţi Volkswagen Caddy sunt afectate de acest recall.
Volkswagen anunţă o nouă rechemare în service, la doar trei luni de la recall-ul de 2.6 milioane de unităţi derulat, în principal, pentru automobilele vândute pe piaţa din China. De data aceasta, campania de rechemare se concentrează pe Europa şi-l are ca protagonist pe Caddy, unul dintre modelele utilitare ale mărcii din Wolfsburg. Rechemarea vizează Caddy-urile produse între noiembrie 2003 şi ianuarie 2013. Reprezentanţii mărcii germane spun că sunt vizate 589.000 de unităţi Caddy, dintre care 284.000 sunt în Germania.

În cazul în care unul dintre cele două telescoape se desprinde, urmările sunt destul de evidente. Cei de la Volkswagen vor să prevină asta printr-un recall.

Urmareste Automarket
Această campanie de rechemare vizează înlocuirea telescoapelor folosite pentru ridicarea hayon-ului lui Caddy.
Testele derulate de inginerii Volkswagen arată că anumite vehicule ar putea avea probleme cu respectivele elemente, existând posibilitatea ca telescoapele să se desfacă dintr-unul din punctele de montare, ceea ce ar duce la închiderea bruscă a hayonului, acesta nemaifiind susţinut suficient de puternic.

Reprezentanţii Porsche România, importatorul mărcii Volkswagen în ţara noastră, au anunţat că au livrat 3.074 de Caddy-uri afectate de această potenţială problemă în ultimii 11 ani. Proprietarii respectivelor vehicule vor fi informaţi şi invitaţi la service-urile mărcii pentru remedierea defectului.

Via AutomotiveNews (înreg.) | Reuters | Volkswagen

Comentarii (6)

  • Bravo Vw. O firma serioasa care isi respecta clientii. Pentru o problema ca aceasta nu ezita sa faca rechemare. Respect!
    15 5
  • @Emil, cand face VW o rechemare spunem bravo si sunt firma serioasa, caand vine vorba despre oricare alta marca dam cu paru si improscam cu noroi in tote partile..... lol

    P.S. Sunt skodist!
    9 11
  • @ Dracu
    Gresit ! Pana acum numai despre Toyota se spunea respect cand rechema masini si se arunca cu noroi cand era vorba de VW . E un pas spre normalitate faptul ca recall-urile VW sunt privite la fel ca si cele Toyota .
    12 3
  • Inseamna ca nu am citit aceleasi comentarii ca eu de Toyota imi aduc aminte doar cum o facea lumea troaca de porci! In fine, nu conteaza, conteaza ca se intampla lucruri absolut normale care nu merita pieptanate!
    4 4
  • Marius de la Frankfurt
    NU Telescoape sunt cele ce se inlocuiesc ci elementele de prindere a lor.
    Actiunea de rechemare este 55H5 cu 2 criterii 01 si 02 si piesele nu se livreaza inca vezi ETKA =Rückstand !
    3 2
  • urmatorul recall vw se va face probabil peste 10 ani; imaginea de marca nu trebuie afectata!
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru