Volkswagen anunță versiuni GTX pentru ID Buzz și ID 3. Tracțiune integrală și motoare mai puternice

de Tiberiu Safta
Vineri, 17.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a confirmat că noul monovolum electric ID Buzz, precum și ID 3 vor primi o versiune mai puternică, numită GTX. Cele două modele vor primi motoare electrice mai puternice față de versiunile standard. Cele două modele ar urma să fie lansate în 2023, respectiv 2024.

În urmă cu scurt timp, Volkswagen a anunțat o serie de îmbunătățiri pentru ID 4 GTX și ID 5 GTX. În acel comunicat oficial, constructorul german a precizat că toate modelele din familia ID vor primi versiunea de performanță GTX. Asta înseamnă că ID 3, precum și noul ID Buzz vor primi această versiune de top.

Deși constructorul din Wolfsburg nu a oferit foarte multe detalii tehnice despre noul model, viitorul ID Buzz GTX va fi propulsat de două motoare electrice amplasate pe ambele punți și va dispune de sistemul de tracțiune integrală 4Motion.

În prezent, ID Buzz dispune doar de un singur motor electric montat pe puntea spate, care dezvoltă 204 cai putere. Cel mai probabil, propulsorul versiunii GTX va dezvolta o putere similară cu ID 4 GTX și ID 5 GTX. Asta înseamnă circa 295 de cai putere. Potrivit unor informații neoficiale, ID Buzz GTX va fi lansat în 2024.

Cu această ocazie, Volkswagen a confirmat și versiunea GTX pentru ID 3. Aceasta va avea tracțiune integrală, însă restul detaliilor tehnice vor fi dezvăluite la momentul lansării, în 2023.

Tot atunci va fi prezentată și versiunea facelift a lui ID 3.

Viitorul ID 3 GTX va fi bazat pe conceptul ID X, care dispune de un propulsor electric de 333 de cai putere. Versiunea de serie nu va fi, în schimb, la fel de puternică.

via Volkswagen, Motor1

Comentarii (2)

  • Uite ca revin in forța știrile cu bus Buz… cum am spus un “best seller” Sandra Brown o sa fie copil mic.
    3 2
  • ACE - Craiova
    Pentru acest autovehicul, o baterie mai puternica - cu capacitate neta de 100-110 kWh, ar fi ideala - i-ar asigura circa 600-700 km autonomie!!!

    Nu i-a venit (inca) timpul ....peste 3-4-5 ani va fi cazul sa vedem si aceasta varianta.
    9 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru