Hot hatch electric: Volkswagen ID.X debutează cu 333 de cai putere și buton de Drift

de Alexandru Monenciu
Joi, 20.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful diviziei Mașini de Pasageri din cadrul Volkswagen a dezvăluit lumii întregi noul concept ID.X. Acesta este, pe scurt, un ID.3 echipat cu mai multe componente de la ID.4 GTX.

Volkswagen lansa, la finalul lunii aprilie versiunea de performanță a lui ID.4. Numele său oficial este ID.4 GTX, iar producătorul din Wolfsburg tocmai a deschis lista de precomenzi.

Între timp, însă, germanii nu au stat degeaba și au luat câteva componente de la ID.4 GTX pe care le-au instalat mai apoi pe un ID.3. Așa a luat naștere conceptul ID.X, tocmai dezvăluit de șeful diviziei Mașini de Pasageri din cadrul Volkswagen, Ralf Brandstatter.

Exemplarul unicat este cu 200 de kilograme mai ușor decât un ID.3, chiar dacă sistemul de propulsie este compus din două motoare electrice și tracțiune integrală. Unitățile dezvoltă în total 333 de cai putere, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 5.3 secunde.

Mai mult, Brandstatter a precizat că ID.X a fost conceput cu un buton de Drift, la fel ca noua generație Golf R. Lista de modificări mai include o suspensie sport, care aduce mașina mai aproape de asfalt, și un set de jante supradimensionate.

Oficialul a dat asigurări că ID.X va rămâne doar un concept.

Totuși, a spus germanul, Volkswagen va prelua multe idei de la acesta și le va implementa pe viitoarele modele de serie cu zero emisii.

via Motor1

Comentarii (3)

  • " debuteaza" dar in acelasi timp hans da asigurari ca " ramane doar un concept "
    ceea ce insa e clar e faptul ca id3 va avea o versiune echivalenta la golf 8 R, iar acest concept e punctul de pornire
    11 1
  • Hot-hatch? Cu tamburii aia pe puntea spate?
    12 4
  • deci vopsea din asta verde pot sa pun si eu pe masina mea. asta o face automat hot-hatch?
    11 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru