Volkswagen, aproape să preia compania franceză de închirieri auto Europcar

de Paul Cosma
Miercuri, 28.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen este aproape să încheie un acord pentru preluarea grupului francez Europcar Mobility, printre cei mai mari jucători din sectorul închirierilor auto, după ce și-a îmbunătățit oferta inițială.

Volkswagen a depus o nouă ofertă, de aproximativ 50 eurocenți pe acțiune, pentru cumpărarea Europcar. În noii termeni, compania este evaluată la circa 2,5 miliarde de euro (3 miliarde dolari), scrie Bloomberg, care citează persoane la curent cu negocierile.

Luna trecută, acționarii Europcar au respins o ofertă de 2,2 miliarde de euro depusă de Volkswagen în asociere cu Attestor și Pon Holdings, considerând că prețul propus subevaluează semnificativ compania. 

Producătorul auto german vrea să se extindă pe piața serviciilor de mobilitate și este interesat să obțină acces la infrastructura și tehnologiile Europcar, companie pe care a deținut-o timp de 7 ani, până în 2006, când a vândut-o firmei franceze de investiții Eurazeo, în schimbul a peste 3 miliarde de euro (incluzând datoriile). 

Potrivit surselor Bloomberg, un acord oficial ar putea fi anunțat chiar în această săptămână. Europcar Mobility Group, printre jucătorii majori din sectorul închirierilor de vehicule la nivel mondial, furnizează și servicii de car-sharing și scooter-sharing, fiind activ în peste 140 de țări, prin intermediul subsidiarelor proprii și al rețelei de francize și parteneri.

Grupul Europcar este prezent pe piața românească cu un număr de 12 puncte de închirieri în București și alte mari orașe din țară. 

Via profit.ro

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru