Volkswagen ar putea renunţa la varianta cu 3 uşi a lui Polo

de Sebastian Toma
Luni, 09.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen ar putea scoate din producţie varianta cu trei uşi a lui Polo odată cu lansarea următoarei generaţii, titrează Automotive News citând surse din cadrul companiei.

Volkswagen Polo ar putea să nu mai aibă o variantă de caroserie cu trei uşi odată cu ieşirea din producţie a actualei generaţii, titrează Automotive News. Motivul din spatele renunţării la această variantă este strâns legat de vânzările în scădere ale modelelor hatchback cu trei uşi, tendinţă reflectată şi în clasa compactă la nivel european. Potrivit celor de la Reuters, două surse din cadrul Volkswagen Group au confirmat că următoarea generaţie a lui Polo va fi oferită doar în versiune cu cinci uşi, confirmând astfel că varianta cu trei uşi va fi scoasă din fabricaţie odată cu actuala generaţie. Potrivit publicaţiei germane Der Spiegel, această decizie ar duce la o economie de 200 de milioane de euro pentru Volkswagen.

Polo este al patrulea cel mai bine vândut model din Europa, potrivit datelor JATO Dynamics. Decizia de a renunţa la variantele cu trei uşi ale hatchback-urilor din ofertă nu este exclusivă pentru Volkswagen, cei de la Renault, Ford, Honda şi Peugeot luând decizii similare în anii trecuţi pentru diferite hatchback-uri, atât din segmentul B, cât şi din segmentul compact. La fel ca rivalii săi, Volkswagen operează diferite modificări în gamă pentru a elimina modelele neprofitabile şi cu vânzări slabe.

Concernul german lucrează şi la o politică de uniformizare a platformelor şi componentelor, pentru a reduce pe cât posibil piesele specifice unor anumite modele.

Urmareste Automarket
Odată cu Polo 3 uşi, Volkswagen ar putea renunţa şi la Beetle, titrează cei de la Spiegel. La nivel oficial, reprezentanţii Volkswagen nu au confirmat niciuna dintre cele două veşti, specificând că nu există încă decizii oficiale în privinţa viitoarelor game Polo şi Beetle.

Via Automotive News (înreg.) | Reuters

Comentarii (7)

  • Opa, inca una in minus.
    11 12
  • prince petre vontherbourg
    ar fi trist daca ar renunta la varianta cu 3 usi a modelului polo pe piata europeana sper sa-l pastreze si la urmatoarea varianta viitoare a acestui model!
    4 12
  • misto pleonasm, domnu print.
    Oricum versiunea in 3 usi tot timpul mi s-a parut inutila, de la faptul ca pasagerii din fata trebuie sa se dea jos pentru cei din spate, pana la usa prea lunga cu care dai in masina de langa.
    9 4
  • ...mda, iar la versiunea cu 5 usi designerii VW ( care dorm) au uitat de generatii cea de a treia ferestra laterala, anacronica la o masina din clasa mica ( Golful , mai mare, se multumeste cu doua ferestre laterale)
    2 8
  • Daca de Polo nu prea imi pasa, de Beetle chiar mi-ar parea rau...
    6 3
  • @arhitect - niste incompetenti, ce drq, nu?... :)
    5 2
  • Bon voyage, Beatle.
    O masina inutila.
    3 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru