Volkswagen are profit în scădere, dar șefii nu se îngrijorează: “Suntem pe drumul cel bun”

de Petre Barac
Joi, 26.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a raportat o scădere a profitului operațional în primele trei luni din acest an, însă CEO-ul companiei este optimist că grupul german se află pe drumul cel bun.

Anul trecut, grupul Volkswagen a raportat o dublare a profitului operațional pe fondul tranziției către mașinile electrice și autonome și în condițiile în care încă se luptă cu scandalul emisiilor diesel.

Cu toate acestea, rezultatele nemților nu sunt la fel de bune și pe începutul acestui an. Grupul Volkswagen a raportat că veniturile sale înainte de dobânzi și taxe au scăzut cu 3.6% la 4.21 miliarde de euro, dar vestea nu reprezintă un motiv de îngrijorare pentru șefi.

“Grupul Volkswagen se află pe o poziție economică robustă. Rezultatele trimestriale confirmă că suntem pe drumul cel bun,” a transmis noul CEO, Herbert Diess.

Nemții susțin că scăderea profitului operațional se datorează, printre altele, trecerii la noile standarde de raportare financiară IFRS.

Scandalul Dieselgate a determinat schimbări majore la Volkswagen. Cele 12 branduri ale grupului vor fi reorganizate și împărțite pe trei categorii, respectiv Volume, Premium și Super Premium.

Grupul Volkswagen cuprinde mărcile Audi, Bentley, Bugatti, Ducati, Lamborghini, MAN, Porsche, Scania, Seat, Skoda și Volkswagen.

Via Automotive News

 

Comentarii (2)

  • titlul e genial

    nici eu n-as fi putut spune mai bine
    7 2
  • N-am inteles ideea cu ,,super premium,, ori s-or fi referit la Bentley...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru