Volkswagen are un nou șef de design: Andreas Mindt este actualul director de design Bentley

de Tiberiu Safta
Miercuri, 25.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat oficial că va avea un nou șef de design începând din februarie. Este vorba despre Andreas Mindt, actualul director de design al britanicilor de la Bentley. Acesta îl va înlocui pe Jozef Kaban începând din 1 februarie.

Constructorul german va avea un nou șef de design începând de luna viitoare. Noua persoană numită în această funcție este Andreas Mindt, care este actualul șef de design al celor de la Bentley. Mindt îl va înlocui pe Jozef Kaban, care va îndeplini funcția de director al departamentului de artă creativă al mărcii germane.

Noul șef de design Volkswagen și-a început cariera în cadrul grupului german în 1996. El a fost unul dintre principalii designeri ai unor modele ca Volkswagen Tiguan din prima generație și Volkswagen Golf 7. În 2014 a trecut la Audi, unde a promovat un limbaj de design nou pentru toate modelele din gamă.

Mindt a devenit director de design la Bentley în 2021, unde a adus și acolo un limbaj de design nou, odată cu prezentarea noului Mulliner Batur în vara lui 2022. El îl va înlocui pe Jozef Kaban începând din 1 februarie.

Cel din urmă a fost director de design la Skoda între 2008 și 2017, iar din 2020 este șeful acestui departament la Volkswagen.

Kaban și-a început cariera în cadrul grupului german în 1993. El a contribuit inclusiv la design-ul hypercar-ului Bugatti Veyron și a ocupat și funcția de director de design exterior la Audi din 2003 până în 2008.

via Volkswagen

Comentarii (3)

  • "În 2014 a trecut la Audi, unde a promovat un limbaj de design nou pentru toate modelele din gamă."

    Adica asta-i tipu care a facut toate Audi-urile sa arate la fel?!?
    9 3
  • inexorabil
    M-hm. Doar că unii (chiar şi puţini faţă de prostimea planetară) nu suferă de amnezie.
    Particularizând, parcă “responsabilii” din cadrul VAG “profeţiseră” în deceniul trecut că “limbajul de design” al viitorului apropiat & “luminos” va fi unul de referinţă pentru “progresism”, zis şi “evoluţie” (sau invers), recte minimalist şi pe fond high-tech. Astfel, tu, constructorul “adaptat” vremurilor “avansate”, ce nevoie concretă ai mai avea de designeri??? Logic, astăzi A.I.-ul reprezintă “soluţia” (başca “optimă”, dacă nu “miraculoasă”) pentru ORICE. Aşa că ne aşteaptă (doar) un “Metavers” pe roţi (măcar că astea vor rămâne autentice), cu eventuale urme filosofice de maşină (inclusiv ca percepţie arhitecturală).
    0 2
  • Asa cum seamana si BMW-urile si Mercedesurile ;-)
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru