Volkswagen atacă Cursa de 24 de ore de la Nurburgring cu un Golf de 443 CP

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 22.06.2011
Volkswagen va alerga în Cursa de 24 de ore de la Nurburgring cu trei exemplare Golf GTI Edition 35, echipate cu motorul lui Audi RS3, modificat pentru a oferi 443 de cai putere.

Esential

443 de cai putere dezvoltă Volkswagen Golf 24.

Devenit deja o prezenţă constantă în cadrul Cursei de 24 de ore de la Nurburgring, Volkswagen va arunca anul acesta în luptă trei exemplare ale versiunii Golf GTI Edition 35, lansată luna aceasta şi în RomâniaDivizia de motorsport a constructorului german a modificat intens motorul şi şasiul compactului de perofrmanţă, reuşind să obţină un hatchback demn de circuitul legendar.

La nivel exterior, Golf 24, aşa cum a fost el botezat de Volkswagen, inspiră sportivitate cu ajutorul eleronului uriaş din fibră de carbon, completat de un bodykit cu numeroase prize de aer, praguri laterale, o gardă la sol foarte redusă şi un difuzor posterior supradimensionat.

Deşi are la bază versiunea GTI Edition 35, Golf24 renunţă la motorul cu patru cilindri de 2.0 litri TFSI. Locul acestuia este luat de propulsorul cu cinci cilindri regăsit pe Audi TT-RS şi pe noul Audi RS3 Sportback. Inginerii germani au operat însă o serie de modificări multiple, care au urcat puterea totală la 443 de cai putere şi 440 de Nm.

Resursele sunt transmise ambelor punţi prin intermediul unei transmisii secvenţiale cu şase rapoarte, acţionată cu ajutorul padelelor.

Cele trei maşini care vor alerga pe circuitul de la Nurburgring vor fi conduse de o echipă experimentată, care şi-a dovedit calităţile în cursele de Formula 1 şi DTM. Printre piloţi se numără: Johnny Herbert, Patrick Bernhardt, Mark Blundell, Rene Rast, Edoardo Mortara, Patrick Simon, Fredrik Ekblom, Thomas Mutsch, Peter Terting, Nicki Thiim, Franck Mailleux. 

via | autobuzz

Comentarii (12)

  • Si Cursa n-avea nimic impotriva... :)
    No, sa vedem...
    7 3
  • cazanele pe circuit.......
    9 25
  • @vw
    iti dai seama...noroc ca ti-ai luat tu dacie!! te asteptam pe circuit sa dai rusine la cazane
    10 1
  • @Tika
    Presupun ca tu esti tot un posesor de cazan... E bun pentru jumari....
    2 9
  • numai cei ce nu s-au urcat in viata lor intr-un golf, macar intr-un golf 3 macar, nu un GTI 443cp, cine nu stie sa nu vb, prostii sa se abtina de la comentarii...
    7 3
  • @vw
    As vrea eu!
    4 0
  • @Tika
    Normal ca ti-ar placea... Golf-ul 2 primit de la tatal tau s-a dezmembrat.....
    3 8
  • unde e W12 650 GTI ???
    http://www.vwvortex.com/artman/publish/vortex_news/article_2007.shtml
    0 0
  • @vw
    Nu! tata are logan nu a avut nicodata G2(ar fi vrut el) si nici bani de golf de aia a ales logan. Tatal tau iti mai plateste rata la logan?
    6 2
  • @Tika
    Eu nu am logan si nici wc,pardon vw. Te las sa visezi cazane...
    3 5
  • @VW
    Saracu' de tine... Ti-a luat taicatu Suzuki Vitara cu 800 de Euro si crezi ca ai mare masina japoneza.
    2 2
  • @vw
    pai de asta zici ca-i cazan, ca te-ai urcat doar in golan, pardon logan!!!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru