Volkswagen confirmă un SUV compact, bazat pe ID.3

de Silvian Irimia
Sambata, 30.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen confirmă un nou SUV compact pentru 2026. Va fi construit pe platforma MEB Evo în fabrica din Wolfsburg.

Volkswagen a confirmat o nouă adiție în gama sa de mașini pentru anul 2026. Este vorba despre un SUV compact, o variantă mai înălțată și dură a lui ID 3.

Acest model va fi construit în fabrica din Wolfsburg, alături de ID 3, pe platforma MEB Evo actualizată. Confirmarea datei sale de lansare vine imediat după o întâlnire a consiliului de conducere, care a dezvăluit strategia rețelei de fabrici Volkswagen până în 2028.

Christian Vollmer, directorul de producție Volkswagen, a declarat că brandul folosește tranziția către mobilitate electrică sub forma unei oportunități pentru a reduce complexitatea operațiunilor de producție și pentru a crește eficiența fabricilor.

În afară de noul SUV și ID 3, liniile de asamblare de la Wolfsburg vor continua să fabrice hatchback-ul Volkswagen Golf, programat pentru o revizuire semnificativă la începutul anului 2024. În plus, cea mai recentă iterație a lui Volkswagen Tiguan, dezvăluită recent, își va găsi și ea locul în Wolfsburg.

Totodată, începând cu 2025, SUV-ul cu 7 locuri Volkswagen Tayron, pregătit să înlocuiască Tiguan Allspace, va face parte din planurile de asamblare ale fabricii.

Mult așteptatul vârf de gamă Volkswagen, Trinity, renunță la tradiția unei fabrici dedicate. În schimb, se pregătește pentru producție în Zwickau, Germania, locul în care ID 3 și ID 5 iau deja forma.

Comentarii (11)

  • Lansați si-un SUV pe baza lui ID3, cu 10 mii mai scump, că sigur o să vindeți .
    7 1
  • Pana in 2026 Electricele vor fi interzise că blochează service-urile :)))
    De disperați fac VW ce fac… dar de ce din 2026, acuma stau oamenii un an după electrice, conform celor care-si iau zilnic doza de propagandă.
    7 3
  • Cand iti distrugi modelele clasice traditionale pe baza carora ai ajuns o data pe locul 1 mondial si lansezi electrocasnice insipide care n-au nicio personalitate, la ce te astepti?
    11 2
  • Banditos
    In secret ei finalizeaza termicele minune, alea de consuma 2% si scot parfum de toporasi pe f...d. Alea care vor dovedi inca o data si inca o data ca tehnologia termica inca nu ajuns la intregul potential. Si sunt Diesel, evident. Vor fi lansate sub sloganul "pentru vesnicul pubertar din tine"
    5 8
  • Atentie
    Dar de id2 promis nu se mai anunta nimic, cumva e prea ieftin si lumea vrea numai masini scumpe? Ma baieti, bagati-va mintile-n cap ca beetle v-a facut mari, masina de volum, nu avioanele de +50k euro de azi.
    11 0
  • poate renunta dnii de la sindicatul ig metal, la saptamina de munca de 4 zile, ca se va inchide tooata industria auto din germania
    2 1
  • spaclu lu manole
    VW trebuie sa faca doua lucruri la masinile electrice: sa le ieftineasca si sa puna materiale de calitate la interior.
    Atunci or sa vanda peste Tesla, exact ca in vremurile bune. Bateriile din ziua de azi deja sunt cel putin egale, daca nu mai bune ca range si putere fata de motoarele termice. Fosilele, la fel ca si mentalitatile celor care le sustin, sunt pe cale de disparitie.
    2 5
  • @Spanacu
    Mergi tu la VW si zi-le cum se face: "boss, hai ca va vad ca va chinuiti cu ielectricele. Fiti antena cum se face: mergeti la nea' chinezu pe coltz si ziceti ca v-am trimis eu sa va dea baterii la 20$ pe kwh si motoare la 300$ per 100kw ca sa faceti si voi masini la 30k la fel ca alea chinezesti. Si-o sa va dea numaidecat ca v-am trimis eu Spanacu de pe saitu automarket.ro care nu stiti voi cum se face cu masinile ielectrice, mama voastra de VW care umblati numa cu dizel si softuri cu maimutze. Va pupa Spanacu pe salata din hamburgeru cu wurst".
    4 0
  • Seriff
    @spaclu lu manole, in realitate electricele abia apar in vanzarile generale, fosilele alea de care zici tu sunt majoritare , electricele sunt doar niste jucarii pentru unii care nu au ce face cu banii si au prea mult timp liber.
    0 1
  • spaclu lu manole
    @balex, scrii de parca ai luat o incarcatura de pe spaclu-n fundu gatului. Cand iti revine suflu, mai incearca odata. Cat despre VW, n-avea grija, ca maketingu ia notite si le da mai departe. Ia zi-ne tu de ce depinde daca manajementu asculta sau nu de notite.
    0 1
  • spaclu lu manole
    @serifa, respira fato ca e destul pentru toti. Sterge cimetu din coltu gurii inainte sa iesi in lume. Nu incerca sa patrunzi motivele achizitionarii unei electrice ca intri intr-un clei din care nu mai iesi. Tu nu esti facut pentru asa ceva. Lasa electricele pentru altii.
    Stai pe diesel, ca o sa fie tot mai ieftin si o sa ai access in tot mai multe locuri din lumea asta. In marile orase si asa n-ai ce sa cauti. Muzee, teatre si concerte sunt fumuri pentru leftisti. Tu poti lasa linistit duhoarea la marginea orasului si iei de-acolo un autobuz electric, chiar daca te prinde greata. In centru, bei si tu o inghetata, mananci o bere si vii acasa linisitit. In troleu, pana sa ajungi la duhoarea diesel din parcarea de la periferie, iti trece si respiratia de bere. O pui pe nevasta-ta sa accelereze, inhalezi de 2-3 ori si gata, treci si proba cu suflatu daca te opreste curcanu.
    Vezi ca se poate? Nu mai sari ca o po(s)taie.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru