Volkswagen detaliază primul său sistem Head-Up Display, instalat pe actualul Passat

de Bogdan Mirică
Vineri, 24.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen introduce pe actualul Passat primul său sistem Head-Up Display. Informații esențiale sunt proiectate pe o bucată de sticlă poziționată deasupra volanului.

Poate părea greu de crezut, însă Volkswagen, un constructor cu un departament de dezvoltare a noilor tehnologii impresionant, nu oferea până acum un Head-UpDisplay.

Noua generație Passat sparge însă gheața și oferă în premieră pentru constructorul din Wolfsburg un Head-Up Display, regăsit bineînțeles pe lista de opționale. O bucată mică de sticlă se ridică desupra volanului și informații utile sunt proiectate pe ea.

Lista de informații care pot fi afișate este destul de lungă și include: viteza de deplasare, semnele de circulație, sistemele de asistență și indicațiile navigației. Rezoluția proiecției este de 480x240 pixeli, ceea ce promite lizibilitate.

Pentru că o individualizare a funcțiilor este esențială, Volkswagen permite personalizarea completă a informațiilor afișate, în funcție de importanța lor pentru șofer, prin intermediul sistemului multimedia.

Comentarii (11)

  • Ivanoff
    Ce kkt atat lauda ? Mazda ofera si pe 2 HUD , si nu mai face nimeni gura ca este singura din clasa B cu asa ceva . Mare jignire a ajuns Folksvagen la adresa fanilor.
    24 18
  • Ivanoff
    Dar mai bn ne-ar ''uimi'' Volzvagan cum pe Passat pe puntea spate are bascule, ca-i mai iftin ca un sistem de suspensie activa :))))
    11 16
  • Mda, destul de târziu au venit cu HUD, alții au acest sistem din 2003, proiectat direct pe parbriz, nu pe o bucată de sticlă. Nu, nu e vorba de Mazda.
    23 6
  • Ivanoff
    Asa este Dane Grecule, numai ca HUD a aparut din 2002 , iar prima masina de serie cu asa ceva a fost Lexus LX470, care proiecta pana si imaginile de pe camera night view. Nu le ai cu lumea automobilistica.
    6 17
  • @ivanon A fost introdus de Oldsmobile in 1988.
    Primul HUD color a aparut pe Corvette C5 la sfarsitul anilor 90.
    20 1
  • Ivanoff
    @mowgli, mai documenteaza-te, asa ai spus si cum BMW a ''inventat'' prima masina pe hidrogen , cand ea nici nu era 100%%%
    1 9
  • apa calda...reinventata
    8 2
  • inexorabil
    Oldsmobile...Nu vorbi de lucruri sfinte, fiule, că acum iau cădelniţa şi înconjor de trei ori "biserica" RC, ca să iasă dracii care plăsmuiesc BMWillac şi Bu Ick (Buick scris despărţit în doi termeni "chinezeşti", căci, oricum, este produs mai ales în China).

    Decăderea lumii auto a început încă din anii '70, când Zeul electronicii a invadat minţile constructorilor şi, astfel, le-a rescris codul genetic al gândirii despre calitate în general. Chiar dacă astăzi suntem asaltaţi de maşini care oferă performanţe dinamice incontestabile şi siguranţă perfecţionată, hegemonia electronicii diminuează vocaţia şi abilitatea şoferului sau poate chiar le va anula, la un moment dat. Dar nu vă spun ceva nou.

    Cea mai frumoasă maşină din zona mea este un BMW 2000 CS din anii '60. O conduce un "dinozaur" care are şi un Volkswagen 1600 TL. Numai cu astea două îl vezi la volan. Sigur nu va renunţa la ele pentru un Passat cu HUD sau un BMW cu nu ştiu ce "navigation & entertainment systems". Ăsta pasionat adevărat! Mi-e mai mare dragul de asemenea oameni. Automobilismul nu va pieri niciodată...
    8 1
  • @Ivanon http://images.dailytech.com/nimage/Oldsmobile_First_Heads_Up_Display_Wide.jpg

    @inexorabil si eu prefer masinile clasice, insa ideea HUD-ului e doar un gimmick. E practic si sporeste siguranta. Dar da... cu cat mai mecanic, cu atat mai bine, if you ask me.
    10 1
  • @mowgli
    Nu-mi vine sa cred ca stai sa-i desmonstrezi ignorantului de ivacucu ceva .
    Nu merita nici un reply sau link , la cat le stie pe toate trebuie lasat in prostia lui.
    4 0
  • mai bine schimbau ceva la design...arata mai bine prima generatie din 2005.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru