Volkswagen explică avantajele lui Polo GTI: "Este mai dinamic decât Golf GTI. Piața a cerut cutie automată"

de Daniel Popescu
Joi, 02.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen Polo GTI oferă un stil de condus mai dinamic decât Golf GTI, care este mai potrivit pentru autostrăzi, potrivit oficialilor mărcii germane.

Volkswagen Polo GTI este echipat cu un motor cu 4 cilindri de 2.0 litri și 200 de cai putere, în timp ce Golf GTI mizează pe un propulsor similar care generează însă 230 de cai putere.

Chiar dacă Golf GTI oferă o putere mai mare și concurează într-un segment de piață diferit, oficialii Volkswagen simt nevoia să scoată în evidență abilitățile lui Polo GTI înainte de lansarea comenzilor, care vor începe în luna decembrie.

"Polo GTI este mai scurt, mai ușor și mai plăcut de condus. Golf are o performanță orientată mai mult spre autostrăzi, în timp ce Polo GTI este mai sprinten. Ampatamentul mai scurt decât în cazul lui Golf îi oferă lui Polo acea agilitate în plus", spune Ralf Kolling, directorul modelelor de dimensiuni mici din cadrul Volkswagen.

Polo GTI va fi disponibil la lansarea numai o cutie de viteze automată DSG cu dublu ambreiaj cu 7 rapoarte, înainte ca o versiune cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte să-și facă apariția ulterior.

"A fost o decizie foarte dificilă între DSG și cutie manuală, dar poată decide, iar trendul modelelor de performanță este spre DSG", adaugă Kolling.

Volkswagen nu a furnizat încă toate detaliile tehnice cu privire la unitatea de propulsie de pe Polo GTI, cu excepția puterii și a cuplului de 320 Nm.

Totuși, o serie de informații neoficiale indică faptul că modelul de performanță va avea nevoie de 6.7 secunde pentru a ajunge la 100 km/h, în timp ce viteza maximă va fi de 237 km/h.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru